BEZVA FINTA PŘEROVSKÝCH STRÁŽNÍKŮ: Psího tuláka dostali na fenku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

BEZVA FINTA PŘEROVSKÝCH STRÁŽNÍKŮ: Psího tuláka dostali na fenku

Strážníci nakonec na známého hravého útěkáře vyzráli.
Strážníci nakonec na známého hravého útěkáře vyzráli. (Foto MP Přerov a ara)

Nezvyklý způsob odchycení zaběhnutého psa museli použít přerovští strážníci. Když osvědčené metody selhaly, nalákali rozverného chlupáče na sličnou fenku.

Strážníci dostali informaci, že menší psík pobíhá na cyklostezce a v okolních ulicích, kde značkuje nejen patníky a rohy domů, ale i dveře obchodů, a občas, když se mu podaří vběhnout dovnitř, dokonce i jejich vnitřní zařízení.

Chtěl si hrát

„Když hlídka dorazila na místo a na psa zavolala, probudila v něm nefalšované nadšení. Pes radostně poskočil, zaštěkal a považuje strážníky za kamarády, vyzval je k bezuzdnému dovádění,“ sdělil mluvčí přerovských strážníků Miroslav Komínek. „Dovádění spočívalo v tom, že vždy kousek popoběhl, než strážníci doběhli, označkoval přilehlý roh a zase kousek odběhl,“ usmíval se.

Pudy zvítězily

Vlídná slova, pamlsky, odchytová síť či hůl se smyčkou, vše se míjelo účinkem. Po několika minutách marného snažení napadla strážníky lest. „Všimli si opodál stojícího pejskaře s bílou fenkou a na chvíli si ji od něj vypůjčili. Na tu pes zareagoval podle očekávání jako správný mladý sameček, a když ji očichával, strážníci ho zajistili,“ prozradil bezva fintu Miroslav Komínek.

Známý útěkář

Odchycený tulák skončil v místním útulku, kde si ale dlouho nepobyl. „Je to známý útěkář. Už tady byl několikrát, takže ho známe a hned jsme kontaktovali majitele, a ti si pro něj jako vždy rychle přijeli,“ prozradila vedoucí přerovského útulku pro zvířata Gabriela Navrátilová s tím, že jde o velmi mladého, ještě nevybouřeného psíka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.