Falešný e-mail proti generálovi a útok na expremiéra | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Falešný e-mail proti generálovi a útok na expremiéra

Prezidentské volby 2023: Petr Pavel a Andrej Babiš v debatě na CNN Prima News (25.1.2022)
Prezidentské volby 2023: Petr Pavel a Andrej Babiš v debatě na CNN Prima News (25.1.2022) (CNN Prima News)

Lež, která překračuje všechny meze. Tak lze nazvat falešný e-mail, který informuje o úmrtí prezidentského kandidáta Petra Pavla (61).

Zprávu o údajné nečekané generálově smrti rozeslal včera někdo jménem mluvčí generálovy kampaně Evy Hromádkové. „Oficiálně vás informuji, že kandidát na prezidenta ČR Petr Pavel náhle zemřel v noci na čtvrtek na selhání srdce,“ stojí v mailu, který byl doručen i do redakce Aha!. „Antikampaň dosáhla nového dna, pojďme tomu říct rázné ne ve volbách!“ zareagoval na Twitteru na lež sám Petr Pavel a dodal: „Ano, žiju. Nikdy jsem nemyslel, že to budu muset napsat na sítě“. Dezinformačním mailem, který je poplašnou zprávou, se už zabývá policie. Zprávu odsoudil také druhý kandidát Andrej Babiš (68), který podle svých slov sám čelí agresi a výhrůžkám.

Ve středu večer také někdo »zaútočil« na Andreje Babiše, tedy na jeho billboard v Praze. Místo hesla „Zastavím vládu. Pomůžu lidem“ mu neznámý člověk přelepil heslo na „Umí lhát a krást“. Nového názvu se dočkaly také Průhonice, kde Babiš s rodinou bydlí. Ceduli někdo přelepil na „Pomáhal StB, proto Bureš“ či „Motýle za prezidenta nechceme“.



Přečtěte si
Jozef Baumgartner
27. 1. 2023 • 14:08

Je to v pohode. Len nechapem akp je mozne ze aj pocas volieb mozu vase tv stanjce aj pocas volieb robit reklamu a jampan 😢

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.