Neskutečná klika chlapce (2) z Ugandy: Spolkl ho a vyplivl HROCH! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Neskutečná klika chlapce (2) z Ugandy: Spolkl ho a vyplivl HROCH!

Hroši jsou velmi nebezpečná zvířata.
Hroši jsou velmi nebezpečná zvířata. (Foto Facebook, Profimedia.cz, ČTK)

Scéna jako z nějakého kresleného filmu se odehrála v Ugandě poblíž Edwardova jezera. Hroch tam schramstl dvouletého chlapce! Místní muž to zpozoroval a začal po agresorovi házet kameny. Zvíře se leklo a dítě vyplivlo zpět. Celé! Živé!

Strašný incident se přihodil přibližně 730 metrů od břehu vodní plochy na východě Afriky. Paul Iga (2) si hrál poblíž svého domova. Hroch se přiblížil a spolkl ho směrem od hlavy do poloviny jeho těla. „Bylo zapotřebí statečnosti Chrispase Bagonzy, který byl poblíž. Oběť zachránil tím, že na hrocha vrhal kameny, čímž ho vyděsil. To způsobilo, že dítě vyplivl či vydávil,“ řekli zástupci policie. 

Chlapec naštěstí vyvázl živý.

Hroch se poté odklidil zpět směrem k jezeru. Chlapec byl zraněn a převezen na kliniku v Bwere. Tam ho ošetřili a dostal vakcínu proti vzteklině. Pak byl propuštěn zpět domů. Podle ugandské policie se jedná o první incident, kdy hroch zabloudil z Edwardova jezera a napadl malé dítě.

500 obětí ročně

Policie nicméně připomněla obyvatelům Katwe Kabatoro, které se nachází v Národním parku královny Alžběty na hranici mezi Ugandou a Demokratickou republikou Kongo, aby byli ohledně hrochů velmi ostražití. Jsou to nejnebezpečnější suchozemští savci. V Africe každý rok zabijí přibližně 500 lidí! Přestože se živí především vegetariánskou stravou, jsou velmi teritoriální a agresivní.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.