Zetor jede do Indie! Stroje jsou již 70 let šité na míru místním zemědělcům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zetor jede do Indie! Stroje jsou již 70 let šité na míru místním zemědělcům

Na veletrhu CII Agro Tech India v indickém Chandigarhu.
Na veletrhu CII Agro Tech India v indickém Chandigarhu. (Foto Zetor Tractors)

Jede traktor, je to Zetor, jede do hor orat brambor! Známý hit punkové kapely Visací zámek si budou už brzy moci broukat s cigárkem v koutku úst při řízení nových traktůrků rolníci a farmáři v Indii.

Proslulá brněnská fabrika Zetor totiž vyvinula nové traktory pro zemědělce právě v Indii. „Inženýři je navrhli přímo pro potřeby místních zemědělců,“ řekl Aha! výkonný ředitel Zetoru Róbert Harman. V Evropě však červené traktůrky po polích jezdit nemohou. „Kvůli emisím by totiž neprošly schvalovacím řízením,“ vysvětlil marketér brněnské firmy Jakub Jansa.

Nové modely s výkonem 45 a 50 koní jsou podle zástupců fabriky spolehlivými a odolnými stroji. Jejich základem je výkonný motor vlastní výroby. „Jednoduché ovládání a krátký poloměr otáčení umožňuje novým traktorům manévrovat i ve ztížených pracovních podmínkách,“ upřesnil ředitel. Nové traktory se budou vyrábět přímo v Indii, ve fabrice VST Tillers Tractors. Na tamním trhu ponesou společnou značku VST Zetor.

Traktory do Indie dodávají už sedm desítek let.

V zemi je legendou

Spolupráci se Zetorem si v Indii chválí. Brněnská firma je tam už sedm desítek let legendou. „Spolupráce se Zetorem nám umožnila vyrobit traktory, které nabízejí vyšší produktivitu, pohodlí a jednoduchost a odpovídají tak nárokům dnešních zemědělců,“ pochvaluje si ředitel indické firmy Antony Cherukara.

Na červeném koberci

Traktory představil Zetor poprvé světové veřejnosti na červeném koberci při zimním veletrhu CII Agro Tech India 2022 v indickém Chandigarhu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.