Děti venčily fenku bez vodítka a došlo k neštěstí: Lenny pes utrhl nohu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Děti venčily fenku bez vodítka a došlo k neštěstí: Lenny pes utrhl nohu

Lenny běhá i po třech a je velmi čiperná.
Lenny běhá i po třech a je velmi čiperná. (Foto Aha! – Helena Lacinová, Psí útulek Ciboušov)

Měla rodinu, která se o ni starala. Od půlky listopadu si půlroční Lenny léčí nevratná zranění a domov ztratila. Napadli ji psi a při útoku utrhli přední nohu. Majitelé fenky nedokázali sehnat peníze na operaci, a tak se jí zřekli.

K neštěstí došlo 11. listopadu v Klášterci nad Ohří. Lenny šly venčit děti a nechaly ji na volno. Ulice byla liduprázdná, nepředpokládaly, že by mohlo hrozit nebezpečí, jenže... Fenka běhala kolem plotu jednoho z domů a za ním se objevili dva velcí psi. Přes plaňky se jí dokázali zakousnout do tlapky. Stisk čelistí nepovolili a snažili se ji vtáhnout dírou k sobě. Trvalo to tak dlouho, až jí utrhli přední nohu.

Noc bez spánku

„Volala městská policie: Potřebujeme veterináře, řešíme tu psa, který má utrženou nohu,“ popsala Eva Vohánková (53), provozovatelka psího útulku v Ciboušově. Hned kontaktovala doktorku Štěpánku Kotoučovou, která se jí stará o útulkové psy. Obě ženy nespaly celou noc, ale fenka přežila. Rodina se zvířete zřekla, protože neměla tisíce na zaplacení.

Lidem pořád věří

„První noc Lenny probrečela, ale říkala jsem si, bude líp,“ pokračovala milovnice psů. A bylo. Od hrozné události uplynuly dva týdny. Fenka má sice ještě stehy a nosí pooperační límec, aby si je nevytrhala, ale jakoby na prožitou hrůzu zapomněla. Je velmi pohyblivá i po třech. V lidi důvěru neztratila. „Jen štěká na psy a bojí se jich,“ popsala Vohánková. Zhruba za další dva týdny pro ni bude shánět nový domov. Nové majitele ale čeká například doložení, že v bytě či domě nemají moc schodů.

Vodítko zachraňuje

Hrozivý příběh je podle Evy Vohánkové varováním pro ostatní pejskaře, aby při venčení měli zvířata pod dozorem a nejlépe na vodítku.

S léčbou pomáhá kalendář

Operace a léčba Lenny vyšla zatím na 10 tisíc korun, a ještě není u konce. Útulek ji chce zaplatit z výtěžku prodeje kalendářů psího útulku Klášterec nad Ohří-Ciboušov. Kalendáře lze i objednat na stránkách: www.pejsciklasterec.cz Na nový domov tam aktuálně čeká 14 psů.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.