Případ, který naprosto ohromil doktory: SOS volání z bříška! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Případ, který naprosto ohromil doktory: SOS volání z bříška!

3. narozeniny: Děvčátka jsou sama sobě nejlepšími kamarádkami.
3. narozeniny: Děvčátka jsou sama sobě nejlepšími kamarádkami. (Foto Profimedia.cz)

Toto doktoři ještě neviděli! Dvojče zachránilo život svojí sestře nouzovým voláním z těhotenského bříška! Slavné holčičky z Texasu přežily všechny útrapy a v už plném zdraví oslavily třetí narozeniny.

Dosud bezdětná Leah McBride (28) čekala dvojčata a nebylo to právě jednoduché těhotenství. Lékaři měli větší obavy o Poppy. Byla menší než její sestřička v děloze a také měla nižší hmotnost. Vše nasvědčovalo tomu, že druhé děťátko je zdravé a není se čeho obávat. Když však musela jejich maminka předčasně porodit, na povrch vyplavala zajímavá pravda.

Winnie (vlevo) vážila po porodu 1,6 kg, paradoxně zdravější Poppy jen 776 gramů

Bylo to naopak

Lékaři museli dvojčata přivést na svět už v 31. týdnu těhotenství. Znepokojilo je kolísání srdečního tepu menšího děvčátka. Jak ale vyšlo později najevo, Poppy byla úplně v pořádku, včetně srdíčka. Zato Winnie měla spoustu neduhů, hlavně nevyvinuté plíce. Jak informuje deník Cambridge News, bylo to právě druhé děvčátko Winnie, které potřebovalo pomoci. Podle lékařů se dá říci, že Poppy tím, že vysílala nouzový signál, zachránila svojí sestře život. „Poppy je stále ke své sestře velmi ochranitelská. Jinak jsou ale holčičky perfektně zdravé a skvěle prospívají,“ směje se dnes šťastná maminka.

Přečtěte si
j.p.toman
30. 11. 2022 • 09:35

Kdyby to tady nepsali, tak bych tomu nevěřil.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.