Abinka (2) s rakovinou: Měla mít dvojče, z vajíčka vyrostl NÁDOR! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Abinka (2) s rakovinou: Měla mít dvojče, z vajíčka vyrostl NÁDOR!

Abinka se zákeřnou nemocí statečně bojovala.
Abinka se zákeřnou nemocí statečně bojovala. (Foto ara)

Teprve rok byl Abigail Rousové (2) z Karlových Varů, když jí na zadečku vyrostla boule. Lékaři zjistili, že holčička měla mít dvojče, ale k oplodnění druhého vajíčka nedošlo. To ale nezaniklo a zůstalo v tělíčku děvčátka a vyvinul se z něj nádor.

Rodičům začalo být divné, že jejich dcera neprospívá tak, jak by měla. „Abinka začala trpět zácpou, navíc jí téměř ze dne na den vyrostla na zadečku nehezká boule,“ začíná vyprávět příběh své dcery maminka Beáta. Po několika vyšetřeních doktoři zjistili, že se jedná o nádor. Nebylo ale jasné, zda je zhoubný či nezhoubný. Začalo kolečko testů, na jehož konci stála diagnóza – zhoubný sakrokokcygeální teratom ze žloutkového váčku. Co tento obtížně vyslovitelný termín znamená? „Abinka zřejmě měla mít dvojčátko, ale k oplodnění druhého vajíčka nedošlo, to se na miminko »přicuclo« a postupně se vyvinulo v nádor,“ vysvětluje maminka.

Malá bojovnice miluje ze všeho nejvíce houpání.

Za dva dny o dva cm větší

CT vyšetření a magnetická rezonance ukázaly, že se jedná o útvar na kostrči, který navíc závratnou rychlostí roste – za dva dny se zvětšil o dva centimetry. A to zdaleka nebyl špatným zprávám konec. „Zjistilo se, že nádor metastázoval do jater, plic, páteře a míchy,“ říká Beáta. Půl roku malá bojovnice podstupovala chemoterapie. Teď už má nejhorší za sebou, ale doléčovat se bude ještě tři roky.

S nemocí se narodila

Statečná Abigail se nejspíš s nemocí narodila a nádor postupně rozstr. „Od narození jí bolely všechny kosti a celé její malé tělíčko. Malé batole to ale neumí dát najevo jinak než pláčem, takže jsme si jen mysleli, že jsme malou rozmazlili,“ uvedla maminka Beáta.

Nemocná holčička se i přes nemoc často smála.

Pomozte onkoláčkům

Abigail a její rodině pomáhá materiálně Nadační fond Šance onkoláčkům. Pokud chcete nadaci finančně přispět a pomoci tak dalším dětem s rakovinou, můžete poslat jakoukoliv částku na transparentní účet 2600717725/2010. Více se dozvíte na www.nfsanceonkolackum.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.