Lanovky a vleky: Podraží až o 20 procent! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lanovky a vleky: Podraží až o 20 procent!

Páteřní sjezdovky by měly být v provozu v půlce prosince.
Páteřní sjezdovky by měly být v provozu v půlce prosince. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Těšíte se na novou lyžařskou sezonu? Věřte, že stejně jako téměř vše v Česku, bude zase o něco dražší. Provozovatelé skiareálů však upozorňují, že zdražení bude pod inflační úrovní.

Letošní sezona na sjezdovkách by měla být bez omezení. „Skiareály plánují nabízet služby v co největším rozsahu,“ uvedla prezidentka Asociace horských středisek (AHS) Kateřina Neumannová. Asociace zjišťovala, o kolik dražší budou lanovky a vleky. „V třiceti největších střediskách si lyžaři připlatí v průměru 10 až 15 procent,“ prozradil ředitel AHS Libor Knot s tím, že leckde ale narazí lyžaři i na o 20 procent dražší skipas, než loni.

„Ceny však areály jednotlivě zveřejní na konci listopadu,“ doplnil. Skiareály prý v přípravě na zimu hodně investovali. „Jde o 700 milionů korun. Budovaly se například nádrže na vodu k zasněžování, digitalizaci systémů na online prodej skipasů, kupovaly se rolby. Novinkou je i nejdelší sjezdovka na Klínovci, která měří 3,4 kilometru,“ vypočítával Knot s tím, že i tyto investice se promítnou do ceny skipasů. „Nelze je však zahrnout v plné výši. Průměrný nárůst ceny by však mohl být nakonec nižší, až se započtou všechny areály. Bude hluboko pod inflační úrovní,“ dodal Knot.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.