Vyšší minimální mzda! ...a další covidová opatření | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vyšší minimální mzda! ...a další covidová opatření

Jana Maláčová
Jana Maláčová (Blesk:Karel Kopáč)

Lyžování ani chození na koncerty už nebude tak snadné. Alespoň ne pro neočkované, kterým končící vláda včera nastavila nová pravidla. Ta zároveň zvýšila minimální mzdu o tisícovku.

Minimální mzda se od ledna zvýší o tisíc korun měsíčně na 16 200 korun. Ministryně práce Jana Maláčová (40, ČSSD) si ale představovala, že to bude rovných 18 tisíc: „Jsem zklamaná, budeme 400 Kč pod minimální mzdou Polska,“ uvedla Maláčová. Naopak podle ministryně financí Aleny Schillerové (57, za ANO) je větší zvýšení minimální mzdy nereálné. Vláda v čele s Babišem při rozhodování brala v úvahu situaci v podnikatelském sektoru, který je ohrožen covidem.

Změny na lyžích

Vláda včera také schválila nová covidová opatření. Na sjezdovkách při nákupu skipassů, se bude potřeba prokázat očkováním, prodělanou nemocí nebo testem. V kabinách lanovek mají lidé nosit respirátory a pracovníci mohou znovu po návštěvnících chtít prokázat svou bezinfekčnost. Změny jsou od 22. listopadu i u hromadných akcí nad 1000 osob. Na nich se bude jako důkaz bezinfekčnosti uznávat PCR test, méně přesné antigenní už platit nebudou. Od 15. listopadu se pak pro návštěvy v sociálních zařízeních zkracuje doba platnosti PCR (na 72 hodin) a antigenních testů (na 24 hodin).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.