Kolik stojí lyžování? Nejvíce se vyplatí skipas v Rakousku, Francii a Itálii | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kolik stojí lyžování? Nejvíce se vyplatí skipas v Rakousku, Francii a Itálii

Rakousko, Alpy, hory, zima, cnc native
Rakousko, Alpy, hory, zima, cnc native (Shutterstock)

Lyžování je pěkně drahý sport. A nejde jen o nákladnou výbavu. Porovnali jsme ceny skipasů u nás a v zahraničí a zjistili, že ty české nejsou zrovna laciné. Jenže abyste za lyžování v cizině zaplatili skutečně méně, museli byste se i levněji ubytovat a najíst. A nějakou korunu dáte i za dopravu. V tomto ohledu české hory bodují.

Zjistěte si cenu on-line

Ceny skipasů se liší nejen podle data, kdy chcete lyžovat, ale i podle toho, jestli si permanentku koupíte na pokladně nebo dopředu přes internet. Ceny on-line nákupů mohou být i výrazně levnější. Třeba ve Špindlerově Mlýně zaplatíte při nákupu přes systém Gopass za jednodenní skipass jen 910 Kč, namísto 1590 Kč. Na Dolní Moravě při nákupu on-line zaplatíte namísto 1140 Kč pouze 690 Kč.

Přespání se může prodražit

Nejlevnější ubytování najdete v Bulharsku u nás a v Polsku, kde za dvoulůžkový pokoj můžete zaplatit i okolo 700 Kč za noc. Pod 2000 Kč za noc pro dva se můžete ubytovat i v méně známých střediscích v Itálii a Francii, nebo na Slovensku. Ve vyhlášených střediscích jako je Skiwelt, Obertauern, Galtür, Kronplatz nebo Madona di Campiglio ale počítejte s cenou vyšší.

Jídlo provětrá peněženku

Lyžařský výlet prodraží i strava. A to především ta, která se podává přímo na svazích. Cenově nejdražší v našem srovnání vychází Rakousko, kde za jednu porci počítejte okolo 10 – 30 eur (245 – 735 Kč) a Francie, kde se jí o trochu levněji. V Itálii a na Slovensku se na svahu najíte za 125 až 490 Kč, na českých horách, v Polsku a Bulharsku přibližně za 75 až 250 Kč.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.