Žák zabil učitele mačetou: Kantora chtěl původně upálit, hrozí mu 20 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Žák zabil učitele mačetou: Kantora chtěl původně upálit, hrozí mu 20 let

Učiliště po útoku na učitele Jana K.
Učiliště po útoku na učitele Jana K. (Blesk:Tonda Tran)

Učitele Jana K. (†74) zabil žák Jaroslav Ř. (19) mačetou. Podle obžaloby ale měl pro něj původně připravenou smrt v plamenech. Vygradoval tak jejich dlouhodobě špatný vztah a učňův nedostatečný prospěch.

Mladík, který je stíhán kvůli vraždě učitele středního odborného učiliště v pražské Michli, čin, jak tvrdí vyšetřovatelé, plánoval. Podle obžaloby si v internetovém obchodě objednal zapalovač a benzin. Když mu ale jeho matka ráno řekla, že pokud se nenajde jiné řešení, bude muset kvůli studijním neúspěchům změnit školu, rozhodl se situaci vyřešit hned.

Jaroslav Ř.

Předstíral, že jde na procházku, vzal si s sebou 60 centimetrů dlouhou mačetu, nůž a rukavice. Jak ze spisu dále vyplývá, ve škole se schoval na toaletách a čekal, až učitel vejde do svého kabinetu. Tam mu zasadil několik smrtících ran do hlavy, krku a zad. Zbraň nechal na místě a v přízemí vyskočil z okna školy, aby nepotkal vrátného. „Odjel na vlakové nádraží Kačerov a odtud vlakem na Zbraslav, kde vystoupil a k Vltavě si šel vyčistit krvavé stopy z nohavic. Odtud pak volal svým rodičům a předstíral, že neví, co se ve škole stalo,“ popisuje obžaloba. Mladíkovi hrozí až dvacetileté vězení.

Přečtěte si
AHel
7. 3. 2023 • 13:32

74 letý učitel nemá co učit mladé kluky, nemůže jím rozumět vůbec v ničem, to je propastný věkový rozdíl v mentalitě, v cílech, snech, představách atd. atd.za to nelze vinit jen vystresovaného kluka ale i školu a to jak personálně podhodnotila kvalitu vyučujících.Hrůzné.

AHel
7. 3. 2023 • 13:30

Je to zoufalý pokus mladého šikanovaného chlapce situaci vyřešit, když všichni seniora obhajovali. Já to znám, mojí dceru pronásledoval učitel biologie a ředitel a zástupkyně. Nedalo se to ukočírovat, rozhodli jsem se pro rychlý přestup na jinou školu, jinak by si dcera zoufalstvím možná sáhla na život. Školu dodělala jinde, je inženýrka a žije si blaze. Rodiče se nesmí nechat ošálit, zlých pedagogů ve školství je velké množství, nejenže neumí učit, ale ještě děti ničí psychicky. věřte svému dítěti a stůjte za ním. .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.