Žďárská jídelna vyhlásila válku drahotě: Obědy za božské ceny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Žďárská jídelna vyhlásila válku drahotě: Obědy za božské ceny!

Příjemná je i obsluha.
Příjemná je i obsluha. (Foto Aha! – Karel Kopáč, archiv zaměstnanců)

Za jeden hlavní chod tu člověk většinou nezaplatí víc než 80 korun. Tím je široko daleko vyhlášená žďárská prodejna lahůdek a jídlena Vesna. Nabízí teplé pokrmy skoro za hubičku.

„My jsme ještě stará škola, proto vždy platí, že náš zákazník je náš pán. Nevymýšlíme žádné vzdušné zámky. Chceme, aby se u nás lidi dobře najedli,“ říká Aha! vedoucí Věra Fojtová (85), která podnik provozuje spolu s rodinou od roku 1991. „Nejvíc hostů k nám chodí na snídaně a pak taky na obědy, to tu je nával. Abychom mohli levně nabízet, musíme hodně prodat, což se nám i přes dnešní složitosti daří,“ usmívá se paní Věra.

„Když vidíte ty ceny, tak to je naprostá paráda. Stálo mě to všechno 114 korun a to tam jsou i kuřecí řízky. S manželkou se z toho oba dosyta najíme. Jsem rád, že v našem okolí něco takového funguje,“ je spokojený pan Čapek, který jezdí pro jídlo do Vesny přes celé město.

Původně normalizační mlíčňák

Vesna vznikla v roce 1974 jako mléčný bar pod státním podnikem Potraviny. Těsně po revoluci o prostory nebyl velký zájem, nakonec se jich před 31 lety, chopili dnešní majitelé a přetvořili je ve vyhlášenou jídelnu.

Tady, nebo s sebou?

Vesnu navštěvují všechny generace hladových strávníků. „Chodí k nám hodně rodiny s dětmi na řízečky s hranolky. Lidé si s oblibou berou jídlo s sebou, když třeba zrovna nemají čas si uvařit,“ popisuje jedna ze zaměstnankyň provozovny Martina H., která za pultem rozdává úsměvy už 17 let.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.