Extraliga se připravuje na start nového ročníku. Dočká se Sparta vysněného titulu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Extraliga se připravuje na start nového ročníku. Dočká se Sparta vysněného titulu?

 (Depositphotos.com)

Česká extraliga se vrací na scénu. Duel Brna a Karlových Varů odstartuje novou sezonu 15. září. Největším favoritem na triumf je tradičně pražská Sparta, která na titul čeká už dlouhých patnáct let. Silný bude samozřejmě i Třinec, který vyhrál nejvyšší soutěž třikrát v řadě. Letos se mu ale po odchodu opor a zlatého trenéra Varadi tolik nevěří. Zajímavé bude sledovat i Pardubice, které výrazně posílily.  

Hokejoví fanoušci se dočkali, česká nejvyšší soutěž se vrací zpět. Těšit se můžeme na vypjaté šlágry základní části. Jejím největším favoritem bude podle Fortuny pražská Sparta, která se loni dostala až do finále. Před novou sezonou Pražané posílili o reprezentanta Jakuba Kováře z Curychu, Jakuba Krejčíka, Michaela Krutila, Josefa Kořenáře nebo Ostapa Safina.

Naopak rozloučit se s rudým dresem musel Jakub Neužil, Maksim Matushkin, Tomáš Šmerha, Matěj Machovský, Tomáš Dvořák, nebo třeba vítěz bodování ročníku 2021/2022 Filip Chlapík, který zamířil do švýcarského Ambri-Piotta.

Přípravu měla Sparta dobrou, přemožitele našla pouze v Davosu a jinak vyhrávala. Fanoušci si od nového trenérského týmu hodně slibují. Legendární Pavel Patera s Patrikem Martincem a Jaroslavem Hlinkou mají tým dostat zpět na výsluní. Na to, jestli se jim to povede, si už nyní můžete vsadit s výhodným bonusem pro hokejové fanoušky u Fortuny.

Když je řeč o favoritech nelze před letošním ročníkem nezmínit Dynamo Pardubice, kterému šéf klubu Petr Dědek zajistil snové posily, které se hned blýskly v přípravě na Dolomiten Cupu, kde si Východočeši vyšlápli na Augsburg i Berlín, který loni vyhrál německou DEL ligu. Pardubice do kádru přivedli Daniela Rákose, Tomáše Zohornu, Marka Drtinu, Romana Willa a Tomáše Hyku, kteří v posledních letech doslova zářili v národním týmu i ruském Traktoru Čeljabinsk.

Úspěšné transfery dovršily příchody Lukáše Radila, Davida Musila, Petera Čerešňáka nebo Tomáše Dvořáka. Jde o velká hokejové jména se zkušenostmi z ciziny i reprezentace a Českou ligu jejich návrat určitě pozvedne. Otázkou zůstává, jak rychle se spousta nových jmen pod koučem Rulíkem uchytí.

Seznam tří největších kandidátů na boj o titul uzavírají Oceláři Třinec, kteří vyhráli ligu třikrát v řadě a jsou v poslední době naprostým hegemonem našeho hokeje. Letos jim ale odešel hlavní strůjce úspěchu trenér Varaďa, který šel za novou výzvou. Tým vede Zdeněk Moták a nečeká ho lehký úkol, jeho předchůdce nastavil laťku, která vlastně ani nejde překonat. Oceláře navíc opustilo mnoho letitých opor.  Tým opustili defenzivní opory David Musil a Tomáš Kundrátek, který odešel do Brna.

Rozloučit se museli mistři poslední sezony i s bratry Kovarčíkovými nebo Tomášem Peterkem. Do klubu přišli Jakub Jeřábek z Moskvy, Libor Hudáček a další hráči. Bookmakeři každopádně Třinci letos tolik nevěří. Pokud byste si vsadili na pokračování jejich nadvlády, přijít si můžete na pěknou sumu. Extraliga startuje 15. záři a na první duel Pardubic se Spartou dojde hned v šestém kole na konci září.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.