Záchranáři nalezli v jeskynním labyrintu ztracenou fenku: Přežila 150 m pod zemí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Záchranáři nalezli v jeskynním labyrintu ztracenou fenku: Přežila 150 m pod zemí!

Hladová, ale živá!
Hladová, ale živá! (Foto Facebook R. Haley)

Naděje, že ještě uvidí svou fenku Abby (13), která se zaběhla 9. června, se Jeff Bohnert z amerického státu Missouri už dávno vzdal. Po dvou měsících ji ale jako zázrakem našli a zachránili jeskyňáři!

Rick Haley (66) zkraje srpna s dalšími kolegy mapoval rozsáhlý jeskynní komplex Berome Moore, který zahrnuje aspoň 35 kilometrů chodeb. Zrovna se vracel na povrch, když ho odchytil šéf místních hasičů: „Dobře, že jste tady. Pomůžete nám se záchranou psa!“

Kost a kůže

Fenku našli jiní návštěvníci jeskyně, potřebovala ale pomoc jeskynního záchranáře – což právě Rick je. Sice netrénoval na záchranu psů, ale bylo to podobné jako s člověkem. „Byla kost a kůže, celá od bláta, ale neměla žádná viditelná zranění,“ popsal Haley pro CNN. Aspoň vodu v jeskyni měla; na lidi však ani nekníkla, byla úplně letargická. Museli ji vynést v tašce, šplhat s ní velmi těsnými místy. „Ale jakmile jsme byli z jeskyně, trochu ožila,“ dodal.

Hledání páníčka

Pak zuboženého voříška vyfotili a vyrazili se ptát po sousedství, komu patří. Až konečně jedni sousedé fenku poznali a nasměrovali záchranáře k páníčkovi, který byl štěstím bez sebe.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.