Očkování 4. dávkou funguje od pondělí: Kdo si znovu zajde pro »včeličku«? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Očkování 4. dávkou funguje od pondělí: Kdo si znovu zajde pro »včeličku«?

Startuje očkování 4. dávkou.
Startuje očkování 4. dávkou. (Michal Protivanský )

Přes osm tisíc lidí už má u nás čtvrtou dávku očkování. Chodí si pro ni převážně osoby nad 60 let. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (62, TOP 09) ale vyzývá všechny, aby si pro posilovací sérum zašli. Deník Aha! zjišťoval, kdo z politiků si nechá vakcínu znovu aplikovat.

Na posilovací dávku určitě plánuje zajít premiér Petr Fiala (57, ODS). „Ano, čtvrtou dávkou se nechám naočkovat. Všechny občany bych požádal, aby to také udělali,“ napsal Aha! předseda vlády. Podle něho je to totiž jediná cesta, jak se covidu bránit a jak zmírnit průběh nemoci. Sám Fiala letos v dubnu vir chytil a jak sám napsal, nebyla to příjemná zkušenost. „Musím říci, že intenzita průběhu onemocnění covidem mne nepříjemně překvapila. Jsem plně očkovaný a nedokážu si představit, jaké by to bylo bez toho,“ napsal v době pozitivity na Twitter.

Pokrok v medicíně

Kladně se deníku Aha! vyjádřili také další politici včetně šéfa zdravotnictví. „Já se nechám naočkovat tento týden,“ řekl včera Aha! Válek s tím, pokud mu to umožní jeho nabitý pracovní program. Redakci ale ubezpečil, že Čechům půjde příkladem a nejpozději do konce léta bude v jeho těle sérum kolovat. „Očkování je jeden z největších pokroků v medicíně, tak jako u onkologických pacientů biologická léčba. Je to něco úžasného, zachraňuje to obrovské množství lidských životů,“ dodal ministr.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek o nutnosti třetí posilující dávky vakcíny proti covid-19.

Video se připravuje ...

Půjde prezident?

O Miloši Zemanovi (77) je známo, že se už od dětství bojí jehel. Přesto ale očkování proti covidu v minulosti podstoupil. Jestli hlava státu půjde znovu, se deník Aha! snažil zjistit v jeho kanceláři. Redakce oslovila mluvčího Jiřího Ovčáčka, šéfa protokolu Vladimíra Kruliše a kancléře Vratislava Mynářa (55). Do uzávěrky vydání ale žádný z trojice pracovníků Hradu neodpověděl. „Čtvrtá dávka je obecně doporučována osobám nad 60 let a do této věkové kategorie pan prezident spadá,“ odpověděla Aha! mluvčí Ústřední vojenské nemocnice Jitka Zinka, zda Zemanovi doporučuje očkování jeho ošetřující lékař a šéf špitálu Miroslav Zavoral (68).

Odpověděli kladně

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.