Bladhaund Trumpet je NEJ psem světa: Triumf oslavil steakem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Bladhaund Trumpet je NEJ psem světa: Triumf oslavil steakem!

Trumpet soustředěný na svůj výkon.
Trumpet soustředěný na svůj výkon. (Foto Reuters, ČTK/AP)

Není větší prestiže v psím světě, než se zúčastnit třídenní soutěžní výstavy v New Yorku pořádané slavným americkým chovatelským klubem Westminster Kennel Club. Natož tam vyhrát!

Letos se už konal 146. ročník výstavy a nejvyšší poctu ze 300 přítomných hafanů získal bladhaund (nebo též svatohubertský pes) Trumpet. Stopařskému psu ze státu Illinois je 4,5 roku a je vůbec prvním bladhaundem v historii, který toto ocenění získal. Za odměnu dostal od paničky do misky nakrájený steak! Pokud by byl samec Trumpet z jakýchkoli důvodů později diskvalifikován, převezne jeho žezlo roztomilý francouzský buldoček Winston. Mezi další finalisty se dostal i maltézák Hollywood, německý ovčák River a anglický setr Belle.

Paličatý stopař

Bladhaund je největší pes lovící čichem na světě. Má vynikající nos. Tito psi mají až 40krát více čichových receptorů než člověk. Na krku má charakteristické záhyby volné kůže, které tvoří proslulý truchlivý výraz, a štěká nezaměnitelným melodickým hlasem. Jejich výchova však vyžaduje mimořádnou trpělivost, protože bývají velmi svéhlaví a paličatí a dělají jen to, co je baví.



Přečtěte si
-bello-
26. 6. 2022 • 11:31

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.