Na matějské pouti po dvou letech: Zatočte se v 80 metrech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Na matějské pouti po dvou letech: Zatočte se v 80 metrech

﷯65metrový Airborne je další z letošních novinek a rozhodně je jen pro odvážné.﷯
﷯65metrový Airborne je další z letošních novinek a rozhodně je jen pro odvážné.﷯ (Foto Aha! – Mária Rušinová)

Dva roky kolotoče stály kvůli pandemii koronaviru, teď už zase na holešovickém Výstavišti frčí naplno a denně těší stovky návštěvníků. Jak jim kouzlo pouti chybělo, přiznali Aha! i Michal Michálek (19) a jeho sestra Kateřina (14), kteří za zábavou vyrazili s Nedělním Aha!.

Noční návštěva má něco do sebe. Osvětlení, neony, lasery, to všechno vynikne ještě lépe. „Slíbil jsem sestře, že vyrazíme večer, kdy všechno pěkně svítí. I když je ještě chladno,“ prozradil Michal Aha!. V areálu Výstaviště pak vyzkoušeli téměř každou atrakci a ochutnali sladkosti i tradiční český guláš v nové pouťové restauraci. „Myslel jsem si, že Kačce se nebude chtít na adrenalinové kolotoče. Nakonec mě ale na ně sama lákala,“ prozradil mladík. Jaká místa doporučují, se podívejte s námi.

Jedinečný Airborne

Letošní novinkou je adrenalinový Airborne, 65 metrů vysoký kolotoč. Odvážlivce roztočí na lavicích připevněných k rameni, které se také otáčí kolem své osy. „Tohle zamotá hlavu doslova a každému,“ smál se Michal, když unikát vyzkoušel. Airborne je totiž největší svého druhu v Evropě. Důležitý je i osmdesátimetrový řetízák, ten vaši statečnost i silný žaludek skutečně prověří. Další novinkou je pak pouťová restaurace Kulaťák. Za standardní ceny tu servírují českou klasiku a vůbec poprvé v historii pouti i pivečko čepované do skla.

Co nejvíc baví? Všechno!

S Michalem a Katkou jsme na pouti strávili zhruba dvě hodiny, během kterých vyzkoušeli všechny novinky a stihli i večeři. Co je ale bavilo nejvíc? „Všechno!“ má jasno Katka, která se odvážně vydala i na největší adrenalinové veletoče. „Na své si tu přijde každý, děti i rodiče, kámoši i zamilované dvojice,“ věří Michal. „A je to dobře, myslím, že je moc důležité občas odložit starosti a smát se,“ dodal.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.