Velšan vystopoval kilový meteorit: Může mu vynést 3 miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Velšan vystopoval kilový meteorit: Může mu vynést 3 miliony!

Tony Whilding možná pořádně zbohatne.
Tony Whilding možná pořádně zbohatne. (Foto Twitter)

Neskutečná vytrvalost a posedlost se mu bohatě vyplatila. Tony Whilding (38) z velšského Wrexhamu před 18 měsíci viděl, jak kolem jeho domu prolétá obrovská ohnivá koule.

Ačkoli se musel starat o dítě, začal každou volnou minutu pátrat po místě, kam mohl tajemný objekt dopadnout. A nakonec slavil úspěch, když našel meteorit o váze 1,02 kilogramu. Teď doufá, že získá certifikát, protože vesmírný kámen by mohl mít podle odborníků hodnotu až 3 miliony Kč.

Tony Whilding možná pořádně zbohatne.

„Byl jsem na své zahradě na půlnoční cigaretě, když jsem si všiml, jak se nad mou hlavou rozsvítilo nebe. Zvedl jsem hlavu a uviděl nízko letící ohnivou kouli, za kterou se vířil kouř. Pak jsem začal pravidelně procházet místa, kam podle své dráhy objekt mohl dopadnout, až jsem po 18 měsících konečně našel to, po čem jsem toužil. Leželo to v kukuřičném poli, které bylo čerstvě zoráno, což je pravděpodobně důvod, proč jsem to neviděl při mé předchozí obhlídce,“ řekl muž, který po očištění meteoritu od hlíny předmět vyfotil a poslal k posouzení odborníkům. Ti soudí, že se vesmírný kámen zřejmě odloupl od nějaké komety.

Přečtěte si
-bello-
15. 3. 2022 • 15:47

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.