Padají z něj cihly a beton: Jeseník ohrožuje komín | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Padají z něj cihly a beton: Jeseník ohrožuje komín

Komín jesenické teplárny se pomalu rozpadá.
Komín jesenické teplárny se pomalu rozpadá. (Foto MÚ Jeseník)

Na několik dní museli v Jeseníku uzavřít ulici v sousedství kotelny v centru města. Z vysokého komína tam odpadávaly kusy cihel a betonu.

„Komín je starý a byl dlouhodobě neudržovaný. Byl sice zabezpečený sítěmi, ale po současném větrném počasí jsme měli od obyvatel ulice Mašínovy podnět, že se drobnější části komína oddrolují,“ uvedl místostarosta Jeseníku Tomáš Vlazlo. Město zabezpečilo komín dalšími sítěmi a uzavřenou ulici opět zprůchodnilo. Nyní ale řeší, co s komínem dál. Na základě technického posudku, který si nechalo vypracovat, rozhodne, zda komín opraví, nebo bude muset stávající zbourat a postavit nový.

Přečtěte si
Mirka Nová
29. 1. 2024 • 21:11

Nechápu, že někdo může nechat padat cihly z komínu. Je to opravdu nebezpečné a mohlo by dojít i k tragédii. Já jsem se rozhodla, že si pořídím nový komín. Nedávno jsem objevila internetové stránky http­s://ww­w.ko­minyc­z.cz­/, kde mě zaujal český výrobce komínů. Hned jsem si ho tam objednala a už se těším, až si budu moct zatopit.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.