Rozruch v Novém Jičíně: Lidem vadí plechová kašna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rozruch v Novém Jičíně: Lidem vadí plechová kašna!

Ve městě nadávají na tuto kašnu.
Ve městě nadávají na tuto kašnu. (Foto pro Aha! – M. Zmrzlíková)

„Vyhodit! Odstranit! Pryč se sprchou pro bezdomovce.“ Stejně jako si Ostravané prosadili odstranění kontroverzní sochy zpěvačky Věry Špinarové, dávají lidé v Novém Jičíně najevo, co si myslí o kašně v Janáčkových sadech

„Větší hrůzu jsem neviděl. Už tady straší dost dlouho. Ohyzdné, bezúčelné, ponižující.“ To jsou jen některé z názorů místních na internetu k červené plechové kašně ve tvaru kostky o rozměrech 3 x 3 x 3 metry. Zvažují i prostestní petici. Ani bývalému řediteli novojičínské policie Jiřímu Kleinovi se kašna nelíbí.

„Kdyby byla alespoň udržovaná a funkční, ale voda v ní neteče. A je počmáraná.“ uvedl. Podle starosty Stanislava Kopeckého (ANO) artefakt asi za 400 tisíc zařídili ještě jeho předchůdci. „Kašnu jsme ale zatím neřešili, máme tady ještě rozporuplnější díla z doby předrevoluční a nevíme, co s nimi,“ sdělil. „Ani sám nevím, jestli by se nové garnitury měly zabývat uměleckými počiny a pozůstatky předchozích politiků,“ doplnil starosta.

 

Pro hravé optimisty?

Architekt Ivo Domorák své dílo, které nazval Kašna na dotek nebo naruby, zástupcům města před časem popisoval takto: „Slyšel jsem názory spoluobčanů o sprše pro bezdomovce či násypce na obilí. Ale je to hlavně silný a čistý geometrický prvek určený na hraní optimistickým lidem.“

Přečtěte si
-bello-
24. 2. 2022 • 22:08

Ať mi poradí architekt, jak si tam v tom silném a čisté geometrickém prvku optimistický lidi hrají?
Tyhle" intelektuální " žvásty mě fakt baví!
Jo, geometricky čistý to je, ale na tom náměstí je to holt pecka!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.