Zoufalství po smrti manžela: Sama se 4 dětmi a dům bez vody | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Zoufalství po smrti manžela: Sama se 4 dětmi a dům bez vody

Laďka na děti zůstala sama.
Laďka na děti zůstala sama. (Foto archiv rodiny)

Krutou zkouškou právě prochází Laďka (41), které po dvouletém boji s rakovinou zemřel manžel Míra (†42). Zůstala se čtyřmi dětmi sama ve starém domě bez pitné vody.

Barču (13) a Martínka (11) má Laďka z prvního vztahu. „Její manželství nevydrželo a sestra zůstala s dětmi sama. Po nějaké době se však v jejím životě objevil Míra, velice srdečný, obětavý a starostlivý kluk,“ řekla Laďčina sestra Jaroslava. S Mírou posléze měli dceru Aničku (7) a do pěstounské péče si vzali Kristínku (8). Ta má mentální retardaci, hyperaktivitu a syndrom zanedbaného dítěte.

Aby měli vlastní střechu nad hlavou, přestěhovali se do starého domu v Prostřední Lhotě na Příbramsku, který měli v úmyslu postupně opravovat. „To se jim s pomocí úvěru a nemalé podpory našich rodičů částečně dařilo, nicméně dům je stále v dosti neutěšeném stavu, neteče pitná voda, pro vodu se jezdí do studny za vesnicí. Topí se starým kotlem na dřevo, který již nevyhovuje novým normám,“ vysvětlila paní Jaroslava. Rodina vedla vcelku spokojený život, dokud se před dvěma roky nedozvěděla, že má Míra rakovinu tlustého střeva. „V momentě, kdy začal pociťovat, že něco není v pořádku, bylo již pozdě. Lékaři rodině sdělili, že se jedná o nevyléčitelný stav,“ přiblížila sestra Laďky. Po neúspěšné léčbě muž krátce po Novém roce zemřel.

Nevlastní děti si Míra zamiloval.

Víte, že...

...Laďka už odmalička toužila pomáhat druhým?

...vystudovala ošetřovatelství na lékařské fakultě?

...během studia pracovala s postiženými dětmi?

Pomůžete?

„Rozhodla jsem se uspořádat veřejnou sbírku na dobročinné platformě Donio,“ řekla Jaroslava. Její sestra by si totiž o pomoc nikdy neřekla, vždy si myslí, že ji ostatní potřebují více: „Nyní ale vidím, že si sama, a bohužel ani s naší pomocí, nedokáže se vším poradit. Péče o Kristínku je náročná a nedovoluje jí chodit do práce. Navíc jí letos v důsledku novely zákona odebrali odměnu pro pěstouna.“ 

Přečtěte si
illenne
23. 2. 2022 • 10:25

14TONY Právě jste rejpla. Ani s pomocí státu se vše nedá. Navíc byl odebrán příspěvek pěstouna. Prosím nesuďte, nic o tom nevíte, nejspíše ani jak náročná je péče o dítě s postižením, jinak by jste to takto nenapsala. Je dobře, že byla založena sbírka, nevyřeší vše, ale hodně pomůže. Ale tohle Vám vysvětlovat je nejspíše hodně zbytečné.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.