Vichřice řádila nad Českem: Trhala střechy, vyvracela stromy, zabila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vichřice řádila nad Českem: Trhala střechy, vyvracela stromy, zabila!

Silný vítr lámal stromy i v Krkonoších. Smrk, který blokoval cestu ze Strážného na Friesovy boudy, likvidovali dobrovolníci.
Silný vítr lámal stromy i v Krkonoších. Smrk, který blokoval cestu ze Strážného na Friesovy boudy, likvidovali dobrovolníci. (Foto HZS, ČTK/D. Taneček, Aktu.cz)

Lidé bez proudu, stojící vlaky, zničené střechy. Se studenou frontou vtrhla včera do střední Evropy vichřice Nadia. Také zabila.

Napilno měli hlavně hasiči a energetici. Bez proudu se ocitlo více než padesát tisíc domácností. Na horách Nadia místy dosáhla dokonce síly orkánu. „Maximální náraz větru jsme zatím zaznamenali na Sněžce, a to 185 km/h,“ uvedli meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu.

Velké Přítočno na Kladensku: Zeď zavalila dva muže

Pět metrů vysoká zeď rozestavěné haly v průmyslovém areálu ve Velkém Přítočně na Kladensku se zřítila na dva muže. Jeden (†70) svým zraněním podlehl, druhý (40) skončil v nemocici. Co v areálu dělali, není zatím jasné. 05 počasí kladno

Velké Žernoseky na Litoměřicku

Vlnobití vyvolala vichřice na jezeře na Litoměřicku. Loď i s částí mola, ke kterému byla přivázaná, poslala ke dnu. „Na místo byli povoláni potápěči. Podařilo se jim odříznout molo od lodi, která se nacházela v hloubce asi 8 metrů,“ popsal mluvčí hasičů Petr Pelikus. 

 



Přečtěte si
Jan Kocián
31. 1. 2022 • 15:50

Na Sněžce dvoustovka nakonec nepadla... fouklo "jen" 195 km/h.

V Olomouckém kraji to bylo nejhorší z celé ČR, když nepočítáme horské polohy: 119 km/h v obci Luká!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.