Na Česko se řítí další vichřice Franklin | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Na Česko se řítí další vichřice Franklin

Na Česko se opět žene silný vítr
Na Česko se opět žene silný vítr (Foto Aha! – Jan Vilímek, HZS, Město Jihlava, ČTK/M. Chaloupka, D. Taneček)

Sotva jsme se vzpamatovali z řádění vichřic Dudley a Eunice, přiřítila se další pohroma. Nyní bude Česko bičovat bouře Franklin. Meteorologové varují, že může způsobit dokonce i povodně!

Vichřice Eunice z konce minulého týdne způsobila podle odhadů pojišťoven škodu přesahující 200 milionů korun a odstřihla tisíce domácností od proudu. Vichr nám nedá odpočinout ani dnes. Český hydrometeorologický ústav včera zvýšil stupeň varování před silným větrem pro celé území s výjimkou severovýchodu, na horách a v podhůřích severních Čech hrozí i rozvodnění řek. „Vichřici na naše území přinese tlaková níže Franklin. Počasí u nás bude hodně divoké a větrné,“ vysvětlila meteoroložka Dagmar Honsová. Dnes tak i v nížinách naměříme v nárazech rychlost větru až 90 km/h., na horách může dosahovat až 110 km/h. Pozor si musí dát i řidiči, ve vyšších polohách se budou tvořit sněhové jazyky.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.