Chcete letos konečně potkat tu pravou lásku? Randicí techniky roku 2022 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Chcete letos konečně potkat tu pravou lásku? Randicí techniky roku 2022

Okaté vyjadřování sympatií už není v kurzu. Teď totiž platí: Čím tajemnější, tím lepší.
Okaté vyjadřování sympatií už není v kurzu. Teď totiž platí: Čím tajemnější, tím lepší. (Foto scom)

Nový rok, nové příležitosti a možnosti... A také noví lidé! Pokud se i vy chystáte rok s dvojkami na konci prožít ve dvou, měli byste vědět, jaké seznamovací trendy budou letos frčet. V opačném případě alespoň prokouknete, když vás někdo bude chtít nenápadně sbalit.

Seznamování už dávno není o nepokrytém vyjadřování sympatií, drobných pozornostech či lichotkách! Je teď mnohem komplikovanější. Lidé si svou náklonnost vyjadřují váhavě, a tak je často těžké rozpoznat koketování od obyčejné stydlivosti, či snad možná i odtažitosti. Nové seznamovací trendy jsou sice roztomilé, ale také velmi nenápadné, opatrné, je těžké je prokouknout. Tady je ale malý manuál, abyste se ve světě flirtování příští rok neztratili.

Uvědomělé seznamování

Za tenhle trend můžou loňské lockdowny. Během nich jsme totiž často přehodnocovali své priority a měnili postoje k randění. Podle průzkumů teď až pětina lidí, kteří se chtějí co nejdříve s někým seznámit, méně lpí na vzhledu budoucího partnera, a polovina lidí přestala přemýšlet nad tím, kdo je jejich »typ«. Uvědomělé seznamování tedy znamená flirtování s otevřenou myslí a bez předsudků. Zkrátka dát šanci komukoli, kdo za to jenom trochu stojí.

Hesidating aneb Váhání

I když se říká, že láska je ten nejkrásnější pocit, stále více lidí si tím není tak úplně jistá. Kalkulujeme, zda se do vztahu vyplatí investovat čas, emoce a – co si budeme povídat – také peníze. Hesidating (složenina z anglických slov hesitate – váhat a dating – seznamovat se) tedy vyjadřuje techniku randění, kdy je nám seznamování lhostejné a kdy si nejsme jisti, zda se chceme vázat, nebo nám jde jen o krátkodobý románek. Potenciálním partnerům vysíláme nerozhodné signály a dáváme jim najevo, že nám na milostném vzplanutí vlastně zas tak moc nezáleží.

Hard-balling aneb Není čas ztrácet čas

Cílem této balicí techniky je předejít zklamání a neztrácet cenný čas dáváním šancí nevhodným protějškům. Na schůzku teď musíme přicházet s tím, že víme, co od druhého čekáme. A pokud naše představy nejsou naplněny, jede se dál. Mnohem víc se také letos bude hrát na upřímnost. Nebojte se proto sdělovat svá očekávání, potřeby a touhy. Je to sexy! A navíc vám to ušetří spoustu problémů.

Handticipation aneb Nejistota z doteků

Další důsledek pandemických opatření. Projevuje se nejistotou v otázkách fyzické blízkosti a tělesného kontaktu, což na rande často vede k řadě trapných momentů. V souvislosti s dřívějšími omezeními teď více váháme, zda partnerovi na schůzce podat ruku, obejmout ho nebo zda jej políbit. Na řadu lidí ale tato finta může zabrat. Nervózní váhání totiž často působí roztomile.

Rande na sucho

Na víno, či snad dokonce drink zapomeňte! Seznamovací novinkou je nealko rande. Chce to čistou mysl, žádné rozvázané jazyky… Podle nejnovějších trendů navíc nejsou lidé pod vlivem alkoholu sexy, takže si v restauraci raději objednejte jen limču.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.