Moríska se štítili: Teď je kočičí elegán | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Moríska se štítili: Teď je kočičí elegán

Duben 2021: Kocourek se dočkal péče i lásky.
Duben 2021: Kocourek se dočkal péče i lásky. (Foto Markéta Penková, Tom Black, sdružení Fousky)

Zlomit kočičí srdce je snadné, získat znovu důvěru zklamaného zvířete už tak jednoduché není. U Moríska se to členům sdružení Fousky podařilo. Postarší kocourek churavěl a připomínal otrhaného plyšáka. Naštěstí našel na poslední chvíli pomoc a nyní je tváří charitativního kalendáře na příští rok.

Morísek (asi 14) svého dvounožce přestal zajímat, a tak se potuloval v obci Vlkov u Spáleného Poříčí. Byl tak zubožený, že se ho lidé štítili a místo, aby se mu pokusili pomoci, jej odháněli. Až jednoho dne kolem kocourka projížděl muž se srdcem na pravém místě. Vzít si ho nemohl, ale upozornil na něj sdružení Fousky v Liticích u Plzně. Když Moríska přijali, byl prý blíž smrti než životu. „Byl podvyživený, samý parazit. Měl rýmu, hnis v uších a shnilé zuby,“ vzpomíná Tereza Sedláčková z Fousků.

Bílý chlupáč se konečně dočkal nejen péče, ale i trpělivé lásky. Dnes je z něj fešák. Přibral a dorostla mu krásná srst. Protože má ale nemocné srdíčko a péče o něj je náročná, a také proto, že ke svým zachráncům přilnul, staly se Fousky jeho novým domovem. V něm je milovaným členem rodiny a prožívá nejkrásnější období svého života. Kromě něj pečují dobrovolníci ve sdružení Fousky aktuálně o dalších 60 kočiček. Pro většinu z nich také hledají nové domovy. Koupí kalendáře s Morískem na titulní straně přispějete Fouskům na fungování.

Ladušce zachránili zrak

Křehká Laduška se bezmocně choulila v křoví. V očích měla vředy a byla téměř slepá. K tomu ji sužovala silná rýma a podvýživa. Zrak jí ale ve Fouskách trpělivou péčí zachránili. Přibrala a dohnala vše, co jí dříve chybělo.

Z křehkého bezmocného tvora je veselé zvíře.

Elza a Olaf z nádraží

Koťátka Elza a Olaf žila u vlakového nádraží ve Stodě. Jejich maminka byla plachá a velmi nemocná, kvůli infekci přišla o oko. I Elzička měla mnoho zdravotních problémů, ale podařilo se ji uzdravit. Koťátka si časem zamilovala lidskou péči a našla společný domov.

Koťátka mají krásná jantarová očka.

Lojzíček byl bez tváře

S vážným zraněním se do Fousků dostal Lojzíček. Chyběla mu celá pravá tvář, koukala mu jen kost! Podstoupil tři plastické operace a nádherně se zahojil. Díky péči přibral a jeho kožíšek začal být jemný, hustý a lesklý.

Srpen 2021: Lojzíček podstoupil několik operací.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.