Bílá nadílka v Česku ve dvojím provedení: Lyžařova radost, řidičova starost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Bílá nadílka v Česku ve dvojím provedení: Lyžařova radost, řidičova starost!

Na horách je ale veselo.
Na horách je ale veselo.  ( Foto ČTK/ Dalibor Glück, Igor Zehl a Slavomír Kubeš)

Starosti, zvláště řidičům, nadělala bílá nadílka po čtvrteční kalamitě i včera. Ostražití museli být v celém Česku. I tak se mnohde kvůli sněhové břečce, zasněženým silnicím či ledovce nevyhnuli karambolu. Zato na horách se už naplno rozjíždějí lyžařské vleky.

Sedmdesát nehod a sedm lehce zraněných napočítali policisté jen na Vysočině. Bez zranění se naštěstí obešla nehoda školního autobusu se 14 dětmi na Třebíčsku. Lehkým zraněním skončila srážka dvou aut a dodávky ve Vilémově. V Mníšku na Liberecku narazilo auto do značky, v Chlumu na Českolipsku zase autobus do osobáku, obě nehody se obešly bez zranění. U Telnice na Ústecku kvůli ledovce odstavovali kamiony. Na Plzeňsku stály tahače i v mírných kopcích a do škarpy zapadl dokonce i sypač. Pozor musí řidiči dávat i dnes. Na chemicky neudržovaných silnicích se může vyskytovat náledí a mrazíky.

Bez proudu tisíce lidí!

Na Břeclavsku, Hodonínsku a Zlínsku stromy polámané těžkým sněhem na 18 místech poškodily vedení vysokého napětí. Bez proudu se tam ocitlo 8800 domácností. Hasiči na jižní Moravě kvůli popadaným stromům evidovali na 53 výjezdů.

Sníh zavřel muzeum

Váha sněhu poškodila konstrukci střechy Technického muzea v Brně. Budovu kvůli tomu uzavřeli. V Brně včera leželo rekordní množství prosincového sněhu. Napadlo ho tam 18 centimetrů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.