Najděte zaměstnání snů! Pracovní portál vám pomůže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Najděte zaměstnání snů! Pracovní portál vám pomůže

 (Depositphotos.com)

Nemáte práci? Brouzdáte na internetu, a i když je nabídka velká, nemůžete narazit na to pravé zaměstnání? Tady chtějí jazyky, jinde nepovolí občas home office, toto je už moc daleko. Možná to se vám honí hlavou. Zbytečně, protože hledáte úplně špatně a kariéra snů vám uniká. Přitom nastartovat ji je tak snadné!

Hledám ideální práci

Jaké je ideální zaměstnání pro vás? Dobře, je nám jasné, že na první dobrou většině vytane na mysli pozice hlídače luxusní vily na Maledivách, kde se budete povalovat. To ale není práce. Pokud hledáte zaměstnání, berte to tak, že budete muset něco dělat, ale mělo by vás to i bavit, naplňovat. Někdo má vysokou pozici, může se chlubit tím, že vede tým lidí a někam se vyšvihl. Takový člověk ale nemusí být šťastný a po letech, kdy přehodnotí život, by raději vydělané peníze vyměnil za štěstí se ženou, která mu kvůli jeho pracovní vytíženosti utekla i s dětmi. Pak jsou tu lidé, kterým jistý kariérní posun ale prospívá. Nejsou například moc pohlední, ale díky úspěšnosti jim vyroste sebevědomí a rozzáří se tak jejich nitro. Takže úspěch je dělá šťastnými a atraktivními. Takové jsou práce snů. Proto najděte takovou i vy.

Kariéra snů? Na nic nečekejte

„Štěstí přeje připraveným.“ „Líná huba, holé neštěstí.“ Tak nějak bychom začali naše rady, když vás pobízíme k hledání práce. Leckdy musíte vysněnému zaměstnání pomoct, jít mu naproti. Nenajdete na pracovních portálech takovou práci, která by vás zaujala? Co dáte, za to, když se zeptáte? Anebo na to jděte jinak. Mnozí lidé dělají chybu, když hledají práci s pomocí zaklikávání několika oborů. Filtr na ně vychrlí mnoho nabídek, ve kterých se ztratí a nenajdou tu pravou pro ně. Například web HitPrace.cz nabízí přehlednost. Rychle zde tak vyhledáte pozici, která by vás zaujala. A jak sami víte, někdy záleží na minutách, protože nabízená pozice může zmizet, jelikož zájemci zahltí potenciálního zaměstnavatele nabídkami. Na zmíněném webu najdete asi 90 000 pracovních nabídek, až stovky nových pozic každý den, ideální je selektovat výběr podle lokality (např. práce Praha). Obdobně funguje i web Jobimi.com. Je stejně přehledný, naleznete zde mnoho pracovních nabídek, jež se přehledně rozškatulkují například i podle filtru lokace (práce Praha). Na nic nečekejte. Ani, když sháníte přivýdělek, brigádu. Může se hodit nejen studentům, absolventům, nenáročný přivýdělek se hodí pro každého z nás a i tento je na pracovních portálech často nabízený. A aby vám ta nejlepší nabídka neunikla, nastavte si hlídacího psa.

Jak hledat zaměstnance?

Na straně druhé jsou tu i zaměstnavatelé, kteří shánějí posily. V obchodě, médiích, na úřadech nebo i u policie. Najít spolehlivého hráče do týmu není snadné. Proto je třeba dát o sobě vědět. Vaši nabídku vložte na pracovní portál, ale takový, kde mnoho jiných nabídek. Zdá se vám to nelogické, protože v konkurenci se ztratíte? Myslete jako potenciální zaměstnanec. Ten půjde hledat někam, kde bude mít větší výběr. Což jsou i právě zmíněné weby HitPrace.cz a cz.jobimi.com. Vložení inzerátu je zde zcela zdarma! Jak se vyvýšit nad ostatními? Nechte si vaši nabídku zvýraznit. Abyste měli přehled o efektivnosti zveřejnění inzerátu právě na těchto pracovních portálech, nabízí se zobrazení statistiky již vložených nabídek.

Pracovní portál – výhody

Existuje mnoho pracovních portálů, který z nich tedy vybrat? Volte zlatou střední cestu. Proč byste měli platit od prvního písmenka vše, co zveřejníte? Podání inzerátu, reprezentaci vaší firmy a získání zaměstnance mějte zdarma. Zaplaťte si bonus, což je právě i ono zvýraznění vaší nabídky. Investujte do nadstandardu, což se vám mnohonásobně vrátí v podobě spolehlivého zaměstnance. A pokud jste na té druhé straně, hledejte právě na portálech, které sdružují i nabídky jiných portálů, takže se ocitnete v moři nabídek, kde si s pomocí přehledných filtrů najdete „džob“ snů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.