Německo má bojovníka proti covidu: Naočkoval 20 000 lidí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Německo má bojovníka proti covidu: Naočkoval 20 000 lidí...

Winfried Stöcker ve svých laboratořích.
Winfried Stöcker ve svých laboratořích.  (Foto Profimedia.cz)

Nezištný dobrodinec, nebo nezodpovědný fušer? Takovou otázku si klade celé Německo poté, co začal být vyšetřován lékař Winfried Stöcker (71), který v Lübecku zdarma aplikoval 20 000 lidem své vlastní, a tedy ilegální vakcíny proti covidu.

Na Stöckera by asi ani nepřišli, kdyby se svou aktivitou sám nepochlubil. Deníku Bild totiž milionář prozradil, že začátkem tohoto roku vyvinul a na pár pacientech i otestoval svou vlastní vakcínu s účinností 97 procent. „Neusiloval jsem o schválení své vakcíny jen kvůli vysokým nákladům a příliš dlouhé době, než by prošla schvalovacím procesem,“ dodal.

Policie už ho vyšetřuje spolu s dalšími třemi lékaři, kteří mu s očkováním pomáhali. Komplet zásoby jeho vakcín byly zabaveny po šťáře na jeho soukromém letišti nedaleko Lübecku. „Policie byla anonymně upozorněna na párty odpůrců očkování. Když tam dorazila, našla v jednom hangáru asi 50 lidí, kteří už byli ilegálně naočkovaní, a dalších 200 lidí čekalo ve frontě na tzv. Stöckerovu vakcínu,“ uvedl Bild. Vyšetřování je teprve v začátcích, komise pro léčiva se už dala slyšet, že nedávno požádala Stöckera o vzorky jeho vakcíny kvůli otestování, ale on nereagoval.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.