Bez testu ani pivo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Bez testu ani pivo!

Test na covid v Německu.
Test na covid v Německu. (Reuters)

Posadit se můžete, ale už vás asi neobslouží. Pokud tedy neukážete hostinskému certifikát o očkování, testu či prodělané chorobě. Tak vypadají nová pravidla ministerstva zdravotnictví v praxi

Kontrolovat, zda splňují hosté podmínky OTN, tedy očkování, test nebo prodělaná nemoc, mají od listopadu přímo provozovatelé stravovacích zařízení. A jak to bude vypadat? Nemusí vás zastavit přímo u vstupu, ale bez potvrzení by vás neměli obsloužit. Ukázat aplikaci v mobilu nebo vytištěný certifikát byste měli ještě, než si objednáte. Pokud kontrola hygieniků nachytá v restauraci neočkovaného a neotestovaného člověka, jak popíjí nebo si dává něco dobrého, potrestán bude on i hostinský. „Na místě lze uložit pokutu do deseti tisíc korun, ve správním řízení až tři miliony korun,“ říká Daniel Köppl, tiskový mluvčí ministerstva zdravotnictví.

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.