Výlovy rybníků jsou v plném proudu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Výlovy rybníků jsou v plném proudu

Rybáři makají o sto šest
Rybáři makají o sto šest (Hynek Zdeněk)

Přesně týden poté, co třeboňští rybáři zahájili výlov největšího českého rybníka Rožmberk (Aha! psalo), je následovali i jejich jihomoravští kolegové. Čilý rej u rybníka Apollo dokázal, že sezona výlovů, které budeme vděčit za smažené kapry na našich štědrovečerních stolech, je v plném proudu!

Jak už jsme v Aha! informovali, vánoční kapři letos podraží zhruba na 120 korun za kilo. Rybáři však jedním dechem ujišťují, že mají být mimořádně kvalitní. „Vidíme, že je ryb méně. Na druhou stranu sledujeme, že je máme jen výběrové a první třídy,“ podotkl spolumajitel Rybářství Hodonín Oldřich Pecha. Co se týče letošních cen ryb, rybáři nemají ještě úplně jasno.

„Cena krmiv stoupla o desítky procent, projevily se i dražší pohonné hmoty a energie. Předpokládám, že ceny všech ryb budou asi o deset procent vyšší než loni,“ upřesnil Pecha s tím, že hlavní podíl v Apollu mají právě kapři. „Jsou zde ale i dravé ryby. Štika, candát, sumec. Pak tady máme i líny a okouny. Věřím, že přestože je ryb méně, tak dokážeme i tak pokrýt vánoční trh,“ dodal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.