Lukáš Nečesaný: Udělali z něj vraha, chce 20 milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Lukáš Nečesaný: Udělali z něj vraha, chce 20 milionů

Lukáš Nečesaný
Lukáš Nečesaný (Profimedia.cz)

Byl stíhán, odsouzen, a dokonce i uvězněn. Nakonec ho ale soudy úplně zprostily viny z pokusu o vraždu kadeřnice. Teď Lukáš Nečesaný (29) žádá po ministerstvu spravedlnosti další odškodné 18,8 milionu korun.

Nečesaný chce po státu odškodné 20 milionů za nemajetkovou újmu. Od ministerstva spravedlnosti už dostal 1,2 milionu, u soudu se domáhá zbylých 18,8 milionu. Nečesaný, který nyní vystupuje pod příjmením Bartoš, včera k soudu nepřišel. „Klienta postihla náhlá zdravotní indispozice v souvislosti s dnešním jednáním a jeho medializací,“ uvedl jeho právník Michal Pokorný. Soudkyně odvětila, že tuto indispozici bude chtít lékařsky doložit. Nečesaného prý včera plánovala vyslechnout.

Podle Pokorného je jeho klient ochotný jednat s ministerstvem spravedlnosti o mimosoudním vyrovnání pod 10 milionů korun. Zástupkyně ministerstva to označila za nepřiměřenou částkou, kterou úřad nikdy v minulosti nepřiznal. Soud tak bude pokračovat.

Šest let, 14 verdiktů

Ještě jako středoškolák byl obviněn z pokusu o vraždu. Pak si soudy případ Nečesaného přehazovaly jako horký brambor. Nejprve padl verdikt 16, pak 13 let vězení, který vrchní soud i pravomocně potvrdil. Nečesaný strávil dva roky ve vězení, ze kterého byl propuštěn po zásazích Nejvyššího soudu. Před dvěma lety byl definitivně osvobozen. Případ se táhl více než 6 let a padlo v něm 14 verdiktů.

Pachatele nenašli

Případ začal v únoru 2013 v Hořicích na Jičínsku. Kadeřnici tu pachatel udeřil do hlavy polenem a vzal jí tržbu 10 tisíc korun. Poté, co byl Nečesaný zproštěn za tento čin obžaloby, policie případ znovu prošetřovala. Jiného pachatele ale nenašla a celý útok byl odložen.

Přečtěte si
domino22
9. 10. 2021 • 08:18

no, kdoví, jak to bylo..... paní ho poznala

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.