Výbuch v Koryčanech: Sousední dům začal praskat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Výbuch v Koryčanech: Sousední dům začal praskat

Sousední dům začal praskat.
Sousední dům začal praskat. (Foto Aha! – Slávka Červená, HZS)

Do bezpečí museli utéct ve čtvrtek večer obyvatelé stavení, které sousedí s domem rozmetaným výbuchem v Koryčanech na Kroměřížsku. K okamžitému opuštění objektu je důrazně vyzval statik. Domek totiž začal praskat.

Kvůli trhlinám ve zdi museli na místo znovu vyjet i hasiči. „Bylo nutné zvnějšku i zevnitř zajistit stabilizaci budovy. Práce na zpevňování trvaly až do půlnoci,“ řekla mluvčí hasičů Lenka Javoříková. Obyvatelé domu museli narychlo k příbuzným. Na obnovu domku, který není pojištěný, nemají peníze. „Chce to rychlé řešení, jelikož barák je z nepálených cihel. Pokud se nic nebude dít, může se rozpadnout,“ nechal se slyšet člen rodiny. Ta požádala vedení města o pomoc. „Počkáme na další vyjádření statika, jelikož konečné stanovisko, zda dům opravit, či strhnout, zatím nedal,“ řekla Aha! starostka Koryčan Hana Jamborová. Lidi z domu je podle ní možné ubytovat v místním penzionu, protože město žádné byty nevlastní.

Výbuch plynu v Koryčanech zabil dva hasiče

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.