Beznohý bezdomovec Libor (60) z Ostravy chtěl zemřít a tak si vzal... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Beznohý bezdomovec Libor (60) z Ostravy chtěl zemřít a tak si vzal...

Libor se usmívá. Už není bezdomovec, má péči a postel
Libor se usmívá. Už není bezdomovec, má péči a postel (Foto Aha! – Jana Gartnerová)

Ještě nedávno »bydlel« pod stromem na igelitu. Teď má bezdomovec Libor (60) po amputaci nohou střechu nad hlavou i postel. Péči a naději našel v ostravském Domově Přístav, který provozuje Armáda spásy.

Muž se pokusil o sebevraždu. „Už jsem to nemohl vydržet. Vzal jsem střep a řezal se do zápěstí. Jenže krve vyteklo jen trochu,“ líčí. Díky zásahu kolemjdoucí skončil v nemocnici a na psychiatrii.

Pracovnice sociálního odboru Frýdecko-Místeckého magistrátu mu pak zajistili bydlení. Teď se Libor snaží zlepšit svůj život. „Naplnil jsem plastové lahve vodou a cvičím si ruce. Chci si vyřídit protézu alespoň na ten delší pahýl a začít chodit s berlemi,“ přeje si Libor s tím, že by si jednou snad mohl najít bezbariérový byt. „Zatím je tady chvíli, ale je to moc hodný a solidní pán,“ řekla pracovnice domova Nela Biková. Libor už jednou v Domově Přístav byl. Ve Frýdku-Místku, ale nedodržoval pravidla, tak ho vyhodili. „Teď už vím, že se na ulici nechci vrátit za žádnou cenu,“ dušuje se Libor.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.