Žije 20 let mimo civilizaci: Vylezl z jeskyně a chtěl injekci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Žije 20 let mimo civilizaci: Vylezl z jeskyně a chtěl injekci!

Srbský poustevník žije 20 let mimo civilizaci
Srbský poustevník žije 20 let mimo civilizaci (Foto Profimedia.cz, YouTube)

Na úplně novou úroveň vytáhl sociální distancování srbský poustevník Panta Petrovic (70). Ten už 20 let žije úplně sám v jeskyni v horách a je tak odříznutý od civilizace, že i o pandemii koronaviru se dozvěděl jen dílem náhody!

Pantovi, který se kdysi živil jako dělník, prý život mezi lidmi nevyhovoval. „Ve městě jsem nebyl svobodný. Pořád vám tam někdo leze do cesty, hádáte se s manželkou, sousedy, policií,“ kroutí hlavou. Rozhodl se proto pro drastickou změnu. Když šel před 20 roky do důchodu, úspory rozdal sousedům a uklidil se do hor. „Tady mě nikdo neruší,“ směje se Panta, kterému dělají společnost jen jeho zvířata – kozy, slepice, třicítka psů a koček a dvousetkilová bachyně divočáka Mara.

Čas od času ale Panta sestoupí zpět mezi lidi, a právě během jedné ze svých návštěv supermarketu se dověděl o pandemii. Hned, jak to bylo možné, šel na očkování a nyní k tomu vyzývá i ostatní. „Nechápu lidi, co odmítají vakcínu. Já si chci nechat dát všechny tři dávky, včetně té navíc. Apeluji na občany, aby se nechali očkovat,“ prosí veřejnost. „Covid si nevybírá. Dostane se i sem, do mé jeskyně,“ dodává zachmuřeně.

Přečtěte si
alzbeta59
17. 8. 2021 • 13:27

to je blbec

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.