Hladový ibis a jeho boj se žábou: Dáš ty nohy k sobě?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Hladový ibis a jeho boj se žábou: Dáš ty nohy k sobě?!

Bojovná žába vzdorovala roztáhnutím nohou.
Bojovná žába vzdorovala roztáhnutím nohou. (Foto Profimedia.cz)

V souboji mezi ibisem a žábou by si na obojživelníka vsadil asi jen málokdo. Přesto hladovému ptákovi trvalo půl hodiny, než se se skokanem popasoval a konečně ho prohnal krkem až do žaludku.

Na první pohled velké sousto si vyhlédl ibis černohlavý na louce u vesnice Purbasthali v indickém státě Západní Bengálsko. Bojovná žabka se vehementně odmítala stát jeho oběděm. V jednu chvíli dokonce zuřivě roztáhla nohy tak zeširoka, že ji ibis nemohl nasoukat do zobáku! Statečně mu vzdorovala třicet minut, poté mu vyčerpaně a smířeně vklouzla do chřtánu.

Skokan tygrovitý

Jedná se samotáře obývající keře a díry u vodních zdrojů. Dosahuje délky až 17 cm. Ve vodě se příliš nezdržuje. Živí se hmyzem, ale nepohrdne ani myšmi, rejsky, malými žábami či hady.

Ibis černohlavý

Blízký příbuzný známějšího ibise posvátného. Dospělí jedinci měří na délku až 75 cm. Typické jsou pro něj černě zbarvená hlava, lysý krk, nohy a šedivý ocas. Je to tichý pták, dunivý hlas vydává jen v době rozmnožování.

Přečtěte si
-bello-
24. 10. 2021 • 22:40

Vtipnej titulek
Žáby mi je ale líto.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.