Patricie Petřeková (18): Poezie valašské vsi s domácími zvířátky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Patricie Petřeková (18): Poezie valašské vsi s domácími zvířátky

Chaloupka, milovaná babička a kuřátka.
Chaloupka, milovaná babička a kuřátka. (Foto Aha! – Karel Janeček, Patricie Petřeková)

Stejně jako její sestra Petra (21) si i Patricie Petřeková (18) zamilovala fotografování. A že jí bylo uměleckého talentu do vínku dáno požehnaně, je při pohledu na její snímky s kouzelnou poetikou z prostředí valašské vsi zřejmé.

„Máme doma prasátko a je s ním legrace,“ přivítala Patricie redaktora Aha! před chaloupkou ve Valašské Bystřici. Patricie navázala na tradici, jejíž základy položila před pěti lety její sestra Petra. „Nadchla pro umění i mě,“ přiznává dívka, jíž koluje v žilách valašská krev.

I proto tak ráda fotí domácí zvířátka, častým cílem jejího objektivu je i nejmladší sestra Míša se svým ochočeným čuníkem. „Je to naše vymazlené miniprasátko, řízky z něho určitě nebudou,“ usmívá se benjamínek rodu. „Otevřely se mi dveře do této branže, byl to úžasný pocit. Jenže přišla pandemie. Přesto jsem nelenila a dál fotila alespoň mladší sestřičku,“ líčí Patricie a dodává, že se starší sestrou si konkurují. „Já fotím nejraději děti a Petra svatby. Měly jsme i společnou výstavu fotek ve Velehradě, zaměřenou na pohádkové fotky,“ dodává Patricie.

Máme prasátko doma a je s ním legrace!“ smějí se sestry Petřekovy

Video se připravuje ...

Od rekvizit po kroje

Chalupa obklopená horami a přírodou je pro focení skvělé místo. „Mám tu po ruce všechno, co potřebuji. Od starožitných rekvizit po dobové kroje a oděvy pro celé rodiny. Za to vděčím především mamince, která je mou nákupčí, švadlenkou a asistentkou v jedné osobě,“ říká Patricie.

Dáme závod?

Prasátko Čunda má děti rád a ochotně pózuje na štokrleti. „Zatím se sem ještě vejde,“ směje se Patricie. Nechá se pohladit, přiběhne na zavolání a miluje procházky. Ze všeho nejraději závodí s malou Míšou. „Její hláška: Prasátko, dáme závod! pokaždé pobaví,“ směje se Patricie.

Sestry podnikají od 16 let

Patricie se netají, že vzorem je pro ni sestra Petra (na snímku). Stejně jako ona, i Patricie se v pouhých 16 letech rozhodla ve fotografování samostatně podnikat. K tomu ale potřebovala souhlas soudu. A ten jejímu návrhu vyhověl a tzv. ji zplnoletnil. Patricie zároveň studuje i uměleckou školu.



Přečtěte si
alzbeta59
29. 7. 2021 • 03:13

Nadhera, vsem moc fandim, cundik je bajecny

-bello-
28. 7. 2021 • 20:56

Milé !

Uživatel_5379195
28. 7. 2021 • 09:35

Krásné ráno přeji. Velmi děkuji redakci a panu Janečkovi za hezký článek. Moc potěšil. Patricie

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.