Chtěl zachraňovat sousedku z hořícího bytu. Z HRDINY JE ŽHÁŘ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Chtěl zachraňovat sousedku z hořícího bytu. Z HRDINY JE ŽHÁŘ!

Náklady Náklady na opravy vypáleného bytu se vyšplhaly na více než půl milionu korun.
Náklady Náklady na opravy vypáleného bytu se vyšplhaly na více než půl milionu korun. (Foto Profimedia.cz)

Brit Robert Barnett (30) si hrál na hrdinu, přitom to byl padouch jak vyšitý! Nejdřív se totiž nechal oslavovat za to, že se vrhl do ohnivého pekla, aby se pokusil zachránit sousedku z hořícího bytu. Jenže nakonec se ukázalo, že to byl on, kdo dům zapálil!

Barnett si užíval pocit, že o něm lidé mluví jako o hrdinovi, který riskoval vlastní život pro druhé. Pyšně jim předváděl popáleniny, které při boji s plameny utrpěl, barvitě líčil, jak se opakovaně snažil dostat do bytu k nebohé Sereně Burrellové (51), kterou uvěznily plameny. Obdivně listoval novinami, které o jeho heroickém činu psaly... Jenže policie mu na tuhle báchorku neskočila a zanedlouho po požáru odhalila, že Barnett je prachsprostý žhář, který ohnivé peklo v opilosti sám rozpoutal. Důvod? Vadil mu prý hluk a hudba, které se linuly od sousedů...

„Bál jsem se, že ke mně nebude bývalka pouštět mého syna, protože by se u mě kvůli hluku nevyspal,“ zaznělo u soudu, kde se muž nakonec ke všemu přiznal. Na svoji obhajobu také uvedl, že si myslel, že ve vedlejším bytě nikdo není, a že netušil, že tam paní Burrellová zrovna spala. Když žena zjistila, domě hoří, plameny už olizovaly její dveře a do bytu se valil hustý dým. Aby se zachránila před jistou smrtí, musela vyskočit z okna v prvním patře. A i když z incidentu vyvázla živá, při pádu si zlomila kotník, pátěř a loket. Za ohrožení života a žhářství už bezohledný Brit vyfasoval u soudu v Newcastel trest v podobě tří let a sedmi měsíců za mřížemi.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.