Statečný policista vynesl beznohého z hořící chaty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Statečný policista vynesl beznohého z hořící chaty!

Policista Jan Beran (vpravo), který ve svém volnu zachránil dva muže bez domova. Vedle je ředitel jihočeské policie Luděk Procházka.
Policista Jan Beran (vpravo), který ve svém volnu zachránil dva muže bez domova. Vedle je ředitel jihočeské policie Luděk Procházka. (Foto Policie ČR)

Heslo Pomáhat a chránit beze zbytku naplnil policista Jan Beran (40). Ten zachránil život vozíčkáři. Muže bez nohou vynesl z hořící chaty. Pak se do ní ještě vrátil, aby varoval dalšího nocležníka a vynesl propanbutanové lahve.

Když jel praporčík Jan Beran v polovině dubna po službě domů a zahlédl poblíž cesty hořící chatu, věděl, že je zle. V objektu u Českých Budějovic přebývali dva muži, z nichž jeden byl bez nohou. Na střeše už pukaly eternitové tašky, když policista vběhl dovnitř. „Muž ležel bezmocně na posteli. Strop a stěna vedle něj hořely. Vzal jsem ho do náruče a vynesl,“ řekl Jan Beran. Do zakouřeného domu se ještě dvakrát vrátil. „Vyvedl ven dalšího muže, který v chatce přebýval, a nakonec vynesl plynovou bombu. To už byly místnosti plné kouře a téměř nebylo vidět,“ popsala zásah policistka Lenka Krausová. Zachráněný nešetřil díky na adresu statečného policisty. Když se o tom dozvědělo vedení jihočeské policie, čekalo Jana Berana ocenění.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.