Vozíčkář Petr Kočenda ze Stříbrnice: Místo pomlázky opentlená vařečka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vozíčkář Petr Kočenda ze Stříbrnice: Místo pomlázky opentlená vařečka

Přesunout se za volant, složit vozík a jede za další krásnou ženou.
Přesunout se za volant, složit vozík a jede za další krásnou ženou. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Pomlázku neplete, na koledu vyráží vozíčkář Petr Kočenda (49) ze Stříbrnice na Uherskohradišťsku s opentlenou vařečkou pamětnicí. Vyvětral ji po dvou letech zahálení kvůli covidu.

Petr ochrnul po pádu ze střechy, jako životní optimista se ale se svou situací obdivuhodně vyrovnal. Navíc se může opřít o manželku Renatu (45). „Během covidu byl společenský život u ledu, lidé seděli doma. Snad jsme z nejhoršího venku. Velikonoce i jiné svátky si konečně užíváme,“ řekl Petr a chystal si velkou vařečku přetékající pentlemi. Ta se v jeho rodině dědí. Zdobí ji letopočet 1993. „Chodil s ní můj bratr, teď ji mám já,“ prozradil. „Nebolí to, Petr zná míru,“ smála Renata, která se stala manželovou první vyplacenou. Včera měl Petr desítku velikonočních zastávek. „Těch adres by bylo mnohonásobně víc, ale všechny prostě navštívit nejde. Ještěže řídím auto, všude nabízejí i slivovici nebo víno,“ usmíval se.

Život nevzdal

Petr Kočenda (49) se životním zvratem dokázal vyrovnat. Léta pracoval v chráněné dílně v Uherském Hradišti, nyní je tam vedoucím a manažerem. „Vyrábíme svíčky, dekorovaná mýdla, košíky, máme šicí dílnu. Práce je nad hlavu, ale baví mě to. A taky mám v nelehké době zodpovědnost za 40 zaměstnanců,“ popsal.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.