Jak vybrat sluneční brýle? Omrkněte současné trendy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Jak vybrat sluneční brýle? Omrkněte současné trendy

 (Modivo)

S novou letní sezónou přicházejí nové letní trendy a tradičně se promítnou i do modelů slunečních brýlí. Letní outfit musí ladit i s doplňky, tak se pojďme podívat, z čeho v létě 2021 vybírat.

Jaký typ brýlí zvolit?

Každý už má většinou svůj oblíbený typ slunečních brýlí, které při nakupování vyhledává, byla by ale škoda neporozhlédnout se i po nových trendech. Sluneční brýle dámské jsou často dostupné v příznivých cenách a možná objevíte nový kousek, který vám sedne a rozšíří tak vaše letní doplňky. Vybírat můžete v zásadě z několika typů. Promyslete, jestli jsou vám příjemnější kovové obroučky nebo plastové. Existují také různé typy skel, převážně plastové. Míra UV ochrany a zastínění se může lišit. Brýle je důležité vyzkoušet, protože každý obličej je unikátní a brýle musí sedět.

Kovové obroučky

Kovové obroučky mohou být stylové. Známé jsou například lenonky nebo jiné s malými sklíčky. Většinou nejsou tak masivní, hodí se k menšímu a jemnějšímu obličeji. Nevýhodou může být, že plocha sklíček je malá a neochrání vaše oči dostatečně. Jako módní doplněk jsou ale absolutně šik. Skvěle se kombinují s klobouky, šátky a dalšími doplňky na pláž.

Plastové obroučky

Plastové obroučky bývají větší, výraznější a často i barevnější, extravagantnější. Na nose musí sedět, proto je nutné je vyzkoušet. Výhodou je, že plast při správně vybraném typu netlačí. Inspirujte se u filmových hvězd a omrkněte trendy plastových slunečních brýlí. Mají různé tvary a barevně můžete experimentovat. Od světlých a pastelových barev objevíte také kousky výrazných barev jako je červená, žlutá, fialová, zelená, modrá. Plastové brýle jsou výrazné a strhávají k sobě pozornost. Je dobré si vybrat takové, které vám půjdou sladit s vaší oblíbenou barvou v šatníku. Nemusíte se bát ani zvířecích vzorů či jiných. V létě je uvolněná atmosféra a na pláži budete působit stylově.

Co vám ještě v létě nesmí chybět?

Klobouk

Dámský klobouk pro parné dny bez stínu je v dnešní době nutnost. Sluníčko je čím dál agresivnější, počasí blázní, proto je dobré mít v šatníku jeden nebo vícero klobouků. Pokrývka hlavy vás může zachránit před úžehem, navíc tento stylový doplněk oživí každý outfit. Slaměné nebo plátěné klobouky jsou in, trendem jsou i tzv. maxi klobouky. Vypadají elegantně a dohromady se slunečními brýlemi umí vykouzlit parádní letní look. Kdo nemá rád velké klobouky, může zvolit menší s kšiltem. Sportovnější typ klobouku se hodí pro ženy v pohybu a je také skladnější, takže se vleze do kabelky nebo do batohu.

Šátek

Letní šálek je klasika, která nikdy nevymizí. V horkých dnech může posloužit jako pokrývka hlavy, pikniková deka, ochrana ramen nebo prodloužená sukně. Šátky bývají na trhu z různých materiálů, od hedvábí, po bavlnu nebo syntetiku. Barvy a vzory jsou variabilní. Sehnat můžete všechny barvy a jejich odstíny, frčí i květované vzory, zvířecí vzory a tzv. ubrusové. Šátek laďte s letním outfitem. Hodí se vlastnit plážový šátek v barvě vašich plavek. Výhodou šátku je, že za chladných dnů ho můžete použít jako ochranu krku. Dámské šátky seženete v mnoha velikostech, malé na krk, do velkých se můžete mnohdy zabalit celá. Maxi šátky jsou také vhodné na pláž, protože z nich můžete poskládat sukni i šaty.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.