Seniorka (†71) trpěla v paneláku: Policisté ji zachránili, později zemřela... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Seniorka (†71) trpěla v paneláku: Policisté ji zachránili, později zemřela...

V sedmém patře tohoto paneláku se tragédie stala.
V sedmém patře tohoto paneláku se tragédie stala. (Foto Aha! – Jan Vilímek)

Seniorka (†71) se v paneláku v pražských Hájích zaklínila mezi otevřené okno a parapet. Policisté ji v sedmém patře zachránili, když visela hlavou dolů. Žena však později podle informací policie zemřela.

„Tady visí někdo za jednu nohu hlavou dolů z okna,“ oznámila vyděšená sousedka policistům na tísňové lince. Strážci zákona neprodleně vyrazili a seniorka v téměř 20 metrech nad zemí nešla přehlédnout.

Na jedné noze

Po otevření vchodových dveří do paneláku vyběhli policisté do 7. patra. Dveře dlouho odolávaly jejich kopům, nakonec se však dostali dovnitř. Ihned jak policisté vnikli do bytu, viděli ženu, kterou jistila jen noha zaklíněná mezi parapet a okno. „Policistům se povedlo společnými silami vyčerpanou seniorku vtáhnout zpátky dovnitř. Do své péče si ji převzali pražští záchranáři,“ řekl policista Jan Rybanský.

Vyháněla holuby?

Zachráněná žena poplicistům vysvětlila, že uklouzla při snaze vyhnat z okenního parapetu holuby. „Maminka paní viděla, prý tam visela asi osm minut, než přijela policie,“ popsala Aha! sousedka. Žena bohužel později zemřela.

Jak probíhal zásah

Na policejním videu je vidět, že dveře bytu povolily až po několika silných kopech. „Neotvírej, neotvírej okno, kluci, ke mně. Připravte lano. Neotvírej okno!“ křičel jeden z policistů na kolegy. Právě mezi oknem a parapetem byla zaklíněna ženina noha. „Dobrý, máme ji. Drž ji, drž ji,“ řekl nakonec policista.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.