Vrbětice v Bruselu: Češi se prý nedomluvili... tak se o tom jednat nebude! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vrbětice v Bruselu: Češi se prý nedomluvili... tak se o tom jednat nebude!

Německá kancléřka Angela Merkelová
Německá kancléřka Angela Merkelová (Reuters)

Útok ve Vrběticích by měla podle premiéra Andreje Babiše (66, ANO) odsoudit Evropská rada. Ale na koordinované vyhošťování ruských diplomatů prý máme zapomenout. Češi prý totiž nevyjednali postup se spojenci. To ale premiér odmítá.

Prezidenti a premiéři zemí EU se včera do Bruselu sjeli na dvoudenní summit právě kvůli Rusku. Šéfové unijních států by se dnes měli shodnout na vyjádření solidarity vůči zemím dotčeným agresivním jednáním Ruska. Česko však zřejmě v závěrech summitu doslova zmíněno nebude. Solidarita se totiž týká i řady dalších zemí jako Bulharska nebo Řecka. Česko už tak nemá počítat s tím, že by evropské země vyhostili další ruské dipomaty. Podle webu Politico totiž nedávno německá kancléřka Angela Merkelová (66) vytkla Babišovi, že Praha před vypovězením 18 pracovníků ruské ambasády nekoordinovala svou akci s unijními spojenci. To ale premiér odmítá. „Chceme jasně, aby Evropská rada útok odsoudila, a určitě nebudeme jednat o vyhošťování, protože o tom jsme mluvili a zkrátka došlo k jiným případům, kde nedošlo k vyhošťování,“ řekl včera před odletem Babiš.

Přečtěte si
Eva Korotvičková
28. 5. 2021 • 11:29

Nikdo si nechce rozházet obchod s Ruskem jen chýtří my.

-bello-
25. 5. 2021 • 22:17

Makrela a Macron musí uživit nevzdělatelné , dávky pobírající nové osadníky. Macron musí zaplácnout díru po Žlutých vestách a všeobecně práci nemilujících Francouzích za posledních dobře 30 let a a protože jsou na dně a protože Německo a Francie nasmlouvaly obrovité dluhy Evropské unii na 30 let dopředu , nemohou se odříznpout od Ruska.
A jsme zase u toho, Češi jako blbci neví komu se zavděčit.
Že ty Vrbětice přišly tak náhle po 7 letech, kdy 7 let jsme diplomaty hostili , hm, hm ... Jak dlouho je ve funkci Zeman a jak dlouho Babiš a co BIS,?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.