Ve Slováckém muzeu se usadilo 400 měkoučkých kamarádů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ve Slováckém muzeu se usadilo 400 měkoučkých kamarádů

Zahraniční méďové se v muzeu sešli nad mapou Slovácka. Nad čím asi dumají?
Zahraniční méďové se v muzeu sešli nad mapou Slovácka. Nad čím asi dumají? (Foto Aha! – Slávka Červená)

Jednou z nejoblíbenějších hraček dětí napříč planetou je už po mnoho generací plyšový medvídek. Více než čtyři stovky měkoučkých kamarádů si nyní můžete prohlédnout v Uherském Hradišti.

Ve Slováckém muzeu připravili výstavu Tajný život medvídků. Usadili se tu historičtí i současní, staří i mladí, velcí i malí... A to nejen z naší provenience, ale takřka ze všech koutů světa. „Snad každému přinese expozice vzpomínky na dětství, které v nás přetrvávají. V hracím koutku se návštěvníci s některými medvídky mohou pomazlit nebo si tam s nimi jen tak pohovět,“ uvedl autor výstavy Pavel Portl. »Brumlové« pocházejí ze soukromé sbírky Lucie Němcové, majitelky pražského Medvědária. Tyto hračky nejen sbírá, ale také »léčí«, když mají tělíčka v nepořádku.

Víte, že...

...prvního plyšového medvídka ušila roku 1902 v Německu švadlena Margarete Steiffová, která byla po obrně upoutána na vozíčku? ...firma Steiff ke svému 125. výročí vyrobila 125 medvídků se zlatými čumáčky a safírovými očky? Každý stojí 1,34 milionu korun. ...vůbec nejdražší medvídek se před lety vydražil v aukci za 44 milionů korun.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.