Černí baroni by nevěřili! - Ze Zelené Hory bude hotel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Černí baroni by nevěřili! - Ze Zelené Hory bude hotel!

 (pro Aha! – Petr Havránek)

ZELENÁ HORA – Vojín Kefalín, titulní postava románu Černí baroni od Miloslava Švandrlíka, by nevěřil vlastním očím. Z objektu, kde v literárním díle strávil před šedesáti lety vojnu, bude luxusní hotel. Zámek Zelená Hora má totiž projít rozsáhlou rekonstrukcí a zhruba za tři roky se změní na hotel.

Zchátralý zámek Zelená Hora u Nepomuku se do několika let změní v luxusní místo zábavy a odpočinku. Už jen u slavného českého filmu si budeme moci zavzpomínat, jak to tady dříve skutečně vypadalo. Tatam budou stará kasárna a prasečí ráj, na které si diváci určitě z české komedie pamatují.

Francouzská společnost hradů a zámků centrální Evropy se rozhodla na půvabném místě na kopci nad městem Nepomukem vybudovat pětihvězdičkový hotel, v němž nebudou chybět restaurace a fitness. V komplexu zámku by mělo být sedmdesát pokojů.

A nezůstane jen u hotelových služeb. Francouzi by tady chtěli vybudovat i pivovar. „Ten by měl být nedaleko zámku ve Šternberském dvoře,“ říká šéf společnosti Christian Dromard.

Zámek má společnost v pronájmu od obce Klášter. „Rozhodli jsme se ho pronajmout na šedesát let,“ vysvětluje starosta obce Klášter Josef Rota. Tím rozhodně obec neprohloupila. Zámek by měl být kompletně zrekonstruován přibližně za 700 milionů korun. „Ročně očekáváme zhruba kolem padesáti tisíc hostů,“ upřesňuje Dromard. Celý luxusní komplex by měl zaměstnávat asi přes sto pracovníků. Zrekonstruovaný zámek by měl být otevřen v roce 2011.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.