Fotbalisté z Dolních Břežan nahradili trénink: Adam (7) pro nemocnou Sabinku uběhl 180 km! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Fotbalisté z Dolních Břežan nahradili trénink: Adam (7) pro nemocnou Sabinku uběhl 180 km!

Fotbalisté z Dolních Břežan nahradili trénink originální charitativní akcí
Fotbalisté z Dolních Břežan nahradili trénink originální charitativní akcí (Foto pro Aha! – SK Olympie Dolní Břežany, M. Jarolím, L. Hrabálková, M. Motyčka)

Je mu teprve sedm let, ale na podporu nemocné holčičky naběhal za dva měsíce přes 180 kilometrů! Řeč je o dětském vítězovi běžecké výzvy fotbalistů dolnobřežanského klubu Adamu Jarolímovi.

„Výzvu jsme vyhlásili v době lockdownu. Cílem bylo nahradit fyzickou aktivitu tréninků, které byly zakázané, a kromě toho přispět na dobrou věc,“ přibližuje trenér klubu SK Olympie Dolní Břežany Jan Jedlička. „Ve spolupráci s Vinařstvím Ludwig jsme uspořádali akci, kdy za každý uběhnutý kilometr vinaři pošlou dvě koruny na podporu nemocné Sabinky Grofové, trpící dětskou mozkovou obrnou,“ dodává k akci, kterou v klubu před pár dny završili slavnostním zakončením a předáním cen.

Během dvou měsíců naběhali fotbalisté 3017 km a na podporu Sabinky tím získali přesně 6034 korun. Dětským rekordmanem a zároveň třetím nejvýkonnějším běžcem se stal Adam Jarolím z mladší přípravky. „Běželi jsme celkem sedmadvacetkrát, skoro každý den. Jeden den v týdnu jsme se snažili odpočívat,“ říká jeho tatínek Martin. S malým fotbalistou, který kope do míče od tří let, vybíhá za každého počasí. „Vyhrát ve výzvě je pro Adama velká motivace. Ale to, že pomáhá malé Sabince, ho motivuje ještě víc,“ dodává.

Trumfl i trenéra

Absolutním vítězem výzvy se stal Tonda Přikryl (50), který uběhl 218 km. Na záda mu dýchá starší dorostenec Martin Motyčka (18, na snímku) s výkonem 202,7 km. A třetí nejlepší výsledek má Adam Jarolím, který překonal dokonce i trenéra klubu Jakuba Maláčka. Ten má na svém kontě 160 km.

Pomáhají Sabince z Němčiček

Peníze za naběhané kilometry poputují na podporu Sabinky Grofové (10) z moravských Němčiček, která od narození trpí dětskou mozkovou obrnou. Sama se nenají, neobleče, nerozvíjí se u ní řeč a v pohybu je odkázána na chodítko či oporu. Pro zlepšení holčiččina stavu je nutná neurologická a logopedická péče a rehabilitace, kterou pojišťovny bohužel nehradí v rozsahu, který by Sabinka potřebovala.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.