Podmínky, za jakých 12. dubna otevřou mateřské školy: Roušky a test 2x týdně... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Podmínky, za jakých 12. dubna otevřou mateřské školy: Roušky a test 2x týdně...

Pedagogové si lámou hlavu i nad tím, jak budou děti jíst.
Pedagogové si lámou hlavu i nad tím, jak budou děti jíst. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová)

Ochrana úst a nosu a k tomu dvakrát za sedm dní antigenní test na koronavirus! To jsou podmínky, při jejichž splnění by se podle jednoho ze záměrů mohly 12. dubna otevřít pro předškoláky mateřské školy. Zde se tak opravdu stane, by mělo být jasné do konce týdne.

Mateřinky v Česku dostaly minulý víkend do datových schránek z ministerstva školství (MŠMT) dokument, který povinnost testů i roušek pro děti přikazuje. Týká se to nejen předškoláků, ale i učitelů a dalších zaměstnanců. Ti všichni budou muset mít povinně na obličeji respirátor. Rozeslaný materiál ale podle ministerstva má posloužit především k tomu, aby se zjistilo, kolik antigenních testů bude potřeba. „Pokud by se naplnil termín, který nastínilo ministerstvo zdravotnictví, že by se s rozvolněním školství mohlo začít 12. dubna, je nutné, aby byl potřebný počet testů k dispozici přímo ve školách,“ potvrdila včera Aha! mluvčí MŠMT Aneta Lednová. Přesný návod k návratu předškoláků chce MŠMT představit do konce týdne. Zatím probíhají jednání s rezortem zdravotnictví.

Pustí rodiče své ratolesti?

Nemálo ředitelů mateřských škol ale přemýšlí, jak děti v rouškách udrží po celý den. Hledají odpověď i na otázku, zda rodiče za zmíněných podmínek budou své ratolesti do školek pouštět.

Přečtěte si
hillaarkaa
31. 3. 2021 • 12:24

Na 14 do škol,školek a pak zas až v září.A stále dokola s touhle lempl vládou...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.