Překvapení hasiči v zahradním domku na Šumpersku: V ohni číhal krokodýl nilský! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Překvapení hasiči v zahradním domku na Šumpersku: V ohni číhal krokodýl nilský!

ilustrační foto
ilustrační foto (profimedia.cz)

Nejen běsnícím plamenům, ale i značně podrážděnému krokodýlovi nilskému museli včera nad ránem čelit hasiči v Klopině na Šumpersku. Třímetrová obluda obývala přízemí zahradního domku, který zachvátil požár.

Jakmile majitel objektu hasičům sdělil, že v přízemí se volně pohybuje třímetrový krokodýl nilský, hasiči okamžitě přerušili hasební práce a zavolali na pomoc specialisty z olomoucké zoo. „Přítomnost krokodýla na místě požáru byla velkým rizikem pro všechny přítomné,“ prozradila mluvčí olomoucké zoo Iveta Gronská. Hasiči ovšem museli stavení alespoň zvenčí skropit vodou a odvětrat, aby uvnitř bylo vidět.

„Krokodýla jsme pak odchytli do smyčky a odtáhli, aby mohli hasiči bezpečně hasit. Vzhledem k druhu a rozměrům zvířete to byla opravdu velmi riziková situace,“ uvedla Iveta Gronská. Nebezpečný plaz skončil v garáži a případem se bude zabývat veterinární inspekce. Požár způsobil škodu 90 tisíc korun. „Příčinou byla nedbalost,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Podle sousedů majitel objektu, který je rovněž velkým chovatelem papoušků v objektu svítil a přitápěl svým opeřencům, aby se mohla líhnout mláďata. Toto hřející osvětlení zřejmě způsobilo požár.

Má dobrou pověst

Chovatel má přitom v obci dobrou pověst. „Je to hodný člověk, tady v obci oblíbený. Zvířata má velice rád a nikdy by nikomu neublížil. A i když je trochu svéráz, lidi ho tu mají moc rádi,“ prozradila Aha! žena z chlapíkova sousedství.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.