Filip hrozí neposlušností komunistů: Žaloval i u Zemana | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Filip hrozí neposlušností komunistů: Žaloval i u Zemana

Šéf komunistů Vojtěch Filip
Šéf komunistů Vojtěch Filip (Reprofoto ČT 24)

Budou komunisté i nadále tolerovat vládu hnutí ANO a ČSSD a pomáhat ji s prodlužováním nouzového stavu? Šéf »rudých« Vojtěch Filip (66) si tuto otázku už klade několik dní. Včera tak jednal s premiérem Andrejem Babišem (66, ANO) i prezidentem Milošem Zemanem (76).

„Nemám důvěru ve sliby vlády,“ řekl Filip. Tolerance menšinové vlády by tak mohla vzít za své. Podle Filipa v nejužším vedení KSČM převládá názor nepodpořit už další prodloužení nouzového stavu. Komunisté totiž už dříve uvedli, že podmínkou pro jejich hlasy je spuštění skiareálů během jarních prázdnin a otevření škol.

To ale vláda nedodržela. „Spíše se kloním k tomu, že pokud nebude premiér ochotný garantovat, že už neporuší své závazky, tak potom nouzový stav nepodpoříme,“ uvedl po úterním jednání vedení KSČM Stanislav Grospič (56) s tím, že výkonný výbor strany o případném vypovězení toleranční smlouvy rozhodne v pátek. Jak nakonec jednání premiéra s šéfem komunistů dopadlo, nebylo do konce uzávěrky známo. Filip včera kromě předsedy vlády navštívil i hlavu státu. Společnost mu dělal šéf poslanců KSČM Pavel Kováčik (65).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.