Znalec: Kdo otrávil Bečvu kyanidem? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Znalec: Kdo otrávil Bečvu kyanidem?

Reportáž o Bečvě s názvem Otrávená řeka 5 z pořadu Reportéři ČT
Reportáž o Bečvě s názvem Otrávená řeka 5 z pořadu Reportéři ČT (reprofoto ČT)

Kdo může za otravu ryb v Bečvě? To nadále prošetřuje Česká inspekce životního prostřední a policie. Na případu pracoval také soudní znalec Jiří Klicpera, podle něhož je viník znám a podezřívaná chemička Deza to prý není.

„Za loňskou otravou řeky Bečvy nestojí chemička Deza,“ řekl v České televizi soudní znalec Klicpera. V den otravy se totiž v chemičce patřící do skupiny Agrofert ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (66, ANO) stala havárie. Nad Klicperovými slovy se ale pozastavují odborníci. Soudní znalci totiž podle zákona mají povinnost mlčenlivosti a neměli by tedy komentovat veřejně své případy. „Zatímco policie a Česká inspekce životního prostředí, které by měly poskytnout veřejnosti informace, mlčí, tak začal mluvit znalec, který by měl mlčet,“ prohlásil v ČT právník Petr Svoboda s tím, že se tak z případu stává fraška. Kynaid, který v září loňského roku unikl do řeky Bečvy, způsobil ekologickou havárii, která si vyžádala otravu více než 40 tun ryb.

Soudní znalec Jiří Klicpera.

Přečtěte si
hillaarkaa
3. 2. 2021 • 15:38

mno kdo asi když se s tím dělají takové obstr­ukce?­?!Ab­surdis­tán hadr

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.