Zabiják otrávil už 30 psů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zabiják otrávil už 30 psů

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Foto Aha – Pavel Ryšlink)

Děs a hrůza obchází okolí Štítů a Králíků na pomezí Orlických hor a Jeseníků. Neznámá bestie tam ve velkém tráví psy.

První případy se objevily už v listopadu v okolí Králíků na Ústeckoorlicku. Podle policistů mají otrávené návnady většinou podobu klobásy, špekáčku či salámu. Zabiják psů je rozmisťuje jak na veřejně přístupných místech, tak je hází i lidem do dvorů a zahrad. Muži zákona zaznamenali do konce uplynulého roku více než tři desítky otrávených psů.

„V prvním týdnu roku jsme naštěstí žádná další úmrtí psů nezaznamenali. Opět se ale našly na různých místech otrávené nástrahy,“ prozradila policejní mluvčí Markéta Janovská s tím, že zajištěné vzorky zkoumá státní veterinární ústav. „Na občany apelujeme, aby nalezené nástrahy sami nesbírali, ale aby zavolali policisty, kteří nález na místě před zajištěním zdokumentují,“ uvedla Janovská. Policisté i starostové obcí nabádají chovatele, aby psy nenechávali běhat navolno, protože riziko, že zvíře narazí na otrávenou návnadu, je extrémně vysoké. Například v Červené Vodě rozmístil travič návnady na celém území obce. Její vedení vypsalo na dopadení pachatele padesátitisícovou odměnu.

Otrávené nástrahy mají podobu buřtů či jiných uzenin Při bližším ohledání je patrné, že buřtík je naříznut, což je neklamná známka, že uvnitř se skrývá prudký jed.
Otrávené nástrahy mají podobu buřtů či jiných uzenin Při bližším ohledání je patrné, že buřtík je naříznut, což je neklamná známka, že uvnitř se skrývá prudký jed.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.